Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OKUL DESTEK PROGRAMI

OKUL DESTEK PROGRAMI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında destek alan çocuklarımızın aileleri ile projeye destek veren gönüllü öğretmenleri tanıştırmak, kaynaştırmak ve moral vermek amacıyla ikram edilen yemek programına katıldı.

Vali Ahmet Ümit tarafından verilen yemeğe Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Özgür Kocabey, Okul Destek Projesi’nden destek alan çocuklarımız ve ailelerinin yanı sıra proje kapsamında gönüllü olarak öğretmenlik yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri de katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, bu organizasyonu düzenleme amaçlarının çocukların aileleri ile projede yer alan gönüllü öğretmenleri tanıştırmak, kaynaştırmak olduğunu söyledi.

“GÜZELLİKLERİ, İYİLİKLERİ PAYLAŞALIM ZORLUKLARDA DA YARDIMLAŞALIM”

Vali Ümit, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla, gençlerimizle bir arada olmaktan her zaman mutlu olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Bugün Okul Destek Projesi Kapsamında değerli evlatlarımız, kardeşlerimiz adına düzenlenen bir yemek münasebetiyle burada bulunuyoruz. Bu projeye emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da hep birlikte böyle vesilelerle sahip çıkalım. Devletimiz Sosyal Hukuk Devleti olarak yine milletimizden almış olduğu yetki ve imkânlarla vatandaşlarımıza hizmet sunarken özellikle dezavantajlı vatandaşlarımızı adeta himayesi altına almaya gayret etmektedir. Bu anlamda İlimiz Devletimiz genelinde Aile, Çalışma ve sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığı ile 1425 vatandaşımıza evde bakım, 644 vatandaşımıza ekonomik yardım ve diğerleri olmak üzere toplam 4925 vatandaşımıza çeşitli isimler altında ekonomik destek sunmaktadır. Bu hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize de başarılar diliyorum. Güzellikleri, İyilikleri paylaşalım, zorluklarda da yardımlaşalım” dedi.

MASALARI TEK TEK DOLAŞTI

Okul Destek Projesi kapsamında öğrenci, aileler ve gönüllüler ile bira ayaya gelen Vali Ahmet Ümit, masaları da tek tek dolaşarak katılımcılar ile sohbet etti. Öğrencilere sorular soran, onların problemlerini dinleyen, isteklerini kırmayarak fotoğraf çektiren Sayın Valimiz, “Çocuklarımızın gözündeki ışığı gördükçe geleceğe dair umutlanıyorum. Bu proje ile güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında, çocukların psikososyal gelişimlerinin birebir takibinin yanı sıra eğitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilen proje ile çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor.