Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

O TEFECİ GÖZALTINA ALINDI

O TEFECİ GÖZALTINA ALINDI
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Bolu’da tefecilik yaparak 14 kişiyi mağdur ettiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, şüpheli N.B (45)  isimli şahsın,  ilimizde çeşitli meslek gruplarından olan ve maddi olarak zor durumda bulunan şahıslara aylık %20 faizle para vererek karşılığında açık senet aldığı, ödemesini zamanında yapamayan şahıslardan aldığı açık senetleri doldurarak hakkında icra takibi başlatıp mağdur ettiği bilgileri alınması üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında şüpheli tarafından mağdur edildiği tespit edilen 14 şahsın ifadesine başvurulmuş, operasyonla şüpheli N.B’nin iş ve ikametinde eş zamanlı olarak arama yapıldı.

Arama sonucunda şahsın iş yerinden; 14 adet çeşitli şahıslar tarafından imzalanmış senet, 4 adet suç kapsamında notların alındığı değerlendirilen ajanda, 1 adet boş çek koçanı, 1 adet çek fotokopisi, 1 adet suç kapsamında tanzim edildiği değerlendirilen belge, 1 adet belgesiz av tüfeği, 17 adet av fişeği,

1 adet tabanca şarjörü, 1 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Şüpheli hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Müdürlüğümüz görevlilerince suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam etmekle birlikte, vatandaşlarımızdan gelen öneri, şikayet ve ihbarlar gecikmeksizin değerlendirmeye alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.