Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“AMACIMIZ HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK HİZMETİ UCUZLAŞTIRMAK”

“AMACIMIZ HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK HİZMETİ UCUZLAŞTIRMAK”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, İl ve merkez ilçe başkanları Kazım Karsu, Ersan Türkoğlu Bolu şoförler ve otomobilciler esnaf odasını ziyaret etti. Oda başkanı Orhan Fırat ve kooperatif başkanlarının ev sahipliği yaptığı görüşmede, örgüt üyeleri minibüs ve otobüsçülerin mevcut sıkıntılarını dinleyip çözüm yolları, hizmet ve bütçe dağılımının hakkında fikir paylaşımında bulundu.


Tanju Özcan İl ve İlçe başkanları öncülüğünde Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Özcan ‘’Amacımız hayatı kolaylaştırmak hizmeti ucuzlaştırmak ‘’ diyerek şöyle devam etti.

“SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZİ BİR TARAFA BIRAKARAK HİZMETE ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR”

‘’Bu bir genel seçim değil. Genel seçimde ülkeyi yönetmek için bir partinin genel başkanına ve bir partiye yetki veriyoruz. Ama belediyeleri partiler yönetmiyor. Kişiler ve kadrolar projeleri ile birlikte bu şehri yönetecektir. Bu anlamda da siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak hizmete odaklanmamız gerekiyor. Şoför esnafı ile ilgili sorunları zaten biliyorum. Yerel yönetimlerin asıl işlevinin o şehirdeki halkı ve esnafı mutlu etmek hayatını kolaylaştırmak olması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada özellikle ‘S’plaka fiyatları konusunda çok sıkıntı çektiğinizi de biliyorum. Bizim mevcut belediye başkanının doğru yaptığı işlerde var lakin eksik yaptığı ve yanlış yaptıkları da var. Bana göre en önemli yanlış istişareye hep kapalı oldu. Bir kesimle ilgili kararı aldı ve bu kararı dayattı. Ben buna karşıyım.

“ŞOFÖRLER ODASININ FİKRİNİ ALMADAN KESİNLİKLE ADIM ATMAYACAĞIM”

31 Mart’tan sonra dayatma dönemi bitecek ve istişare dönemi başlayacak. Bildiğiniz üzere dinimize göre istişare sünnettir. Şunu belirtmek isterim ki şoför esnafı ile ilgili bir kararı ben burada şoförler odasının fikrini almadan kesinlikle adım atmayacağım. Kamyoncu, taksici esnafımızın durumunu çok iyi biliyorum. Hepiniz aile geçindiriyorsunuz. Burada sorunları masaya yatırıp adil ve hakkaniyetli bir şekilde bu sıkıntıları gidermeye çalışacağız. Ortak karar almadan adım atmayacağımıza söz veriyorum. En sonunda mutabık kalmadığımız takdirde o zamanda halkın yararı neyi gerektiriyorsa o kararı alırız ama danışıp tartışmadan hareket etmeyeceğiz.

“YASAL ALT YAPISINI HAZIRLADIĞIM BİR DÜŞÜNCEM VAR”

Bolu turizm kenti olacak diyoruz ama bir türlü başaramıyoruz bunu. Bolu’nun Abant’ı,Kartalkaya’sı,Gölcük’ü,Yedigölleri marka. Büyük firmalar büyük otobüslerle turistleri Abant’a getirip gezdiriyor, sonrasında ise geri dönüp gidiyorlar. Doğal olarak şehrin içine girilmiyor. Yasal alt yapısını hazırladığım bir düşüncem var. Şöyle ki büyük tur firmalarına turistlerini doğrudan Abant’a götüremeyeceğini söyleyeceğim. Bolu’ya gelecekler ve daha küçük araçlarla Bolu’da bulunan firmalarla yolcular gidecekleri bölgelere taşınacak. Sağlanacak gelirin bir kısmı da onlarla paylaşılacak. Bu sistem inanın ciddi bir rahatlama sağlayacaktır. İkinci bir faydası da dışardan gelen turistin Bolu merkezi görmesini ve alışveriş yapmasını sağlamış olacağız. Amacımız yapacağınız işi çeşitlendirip daha çok gelir elde etmenizi sağlamak’’

Ziyarette konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ise kendisinin de bir şoför esnafı olduğunu belirterek başladığı konuşmasına şu cümlelerle devam etti.

“TANJU BEYİN BAŞKANLIĞINDA BOLU’YU GELİN HEP BERABER YÖNETELİM”

‘’50 senedir bu işi yapan biri olarak hepinizi yakından izliyorum. Böyle güzel bir şehirde güzel işler yapmak gerekiyor. Bu bir hizmet yarışıdır. Biz bu hizmet yarışına Tanju beyle talibiz.Artık tek bir kişi ili yönetmesin gelin Tanju beyin başkanlığında Bolu’yu hep beraber yönetelim’’

Cumhuriyet Halk Partisinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat ise şunları kaydetti.

“HİZMETİ KİM İYİ YAPACAKSA O TARAFTA BİRLEŞMEMİZ LAZIM”

 ‘’Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Şartlar malum. Bununla alakalı yerel yönetimler hepimiz için önemli. Her birimizin kendine göre bir siyasi görüşü var lakin hizmeti kim iyi yapacaksa o tarafta birleşmemiz lazım.Bu anlamda çıktığınız yolda sizlere başarılar diliyorum’’

CHP’liler şoförler odası ziyaretinin ardından parti binalarının bulunduğu komşu iş yerlerini tek tek gezerek 31 Mart’ta Tanju Özcan için oy istediler.