Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN’DAN ANLAMLI BAŞLANGIÇ

TANJU ÖZCAN’DAN ANLAMLI BAŞLANGIÇ
CHP Genel Merkezi tarafından Bolu Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmesinin ardından vakit kaybetmeden seçim çalışmalarına başlayan, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, önce anne ve babasının hayır duasını aldı. Özcan daha sonra partilileriyle birlikte, İzzet Baysal Anıt Mezarını ziyaret etti.


Haber: Aslı Akış

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan, geçtiğimiz gün Bolu Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Dün akşam saatlerinde Bolu’ya gelen Özcan'ı, kalabalık parti grubu karşıladı. Adaylık açıklamasının ertesi gününde Özcan ilk olarak anne ve babasını ziyaret etti.

Daha sonra burada bir açıklamada bulunan Özcan, annesi ve babasından hayır dualarını istedi ve hızlı ve yoğun bir şekilde çalışacağını belirtti. Özcan; “Bundan öncede her yola çıkışımda ilk anneme, babama uğradım. Bugünde böyle başladım. Önce annemin ve babamın hayır duasını alarak bu yola çıkayım dedim. İnşallah milletvekilliği döneminde olduğu gibi belediye başkanlığı döneminde de düzgün, dürüst bir şekilde herkese eşit mesafede, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak bu görevi yapmaya çalışacağım. İnşallah hayır dualarını eksik etmezler, memleketimize Bolumuza hayırlı olur.” dedi.  

Emekli anaokulu öğretmeni annesi Emine Özcan, başarılar dileyerek;  “Evladıma bu yolu hayırlı kılsın inşallah. Vatanda millete hayırlı olacak ise olsun. Öyle istiyorum. Evladımızın yolu açık olsun. Başarılar diliyorum. Kazandıktan sonra da gelir elimi öper ağlaşırız gider. Evladım çok değerli, kimselere değişmem” diye konuştu. 

Eski Milli Eğitim Müdürü babası Galip Özcan ise Allah yardımcısı olsun diyerek; “Oğlum dört seçimdir sandıktan çıktı. Her seçimde bize gelir. Dört seçimde sandıktan çıkan biri için ben siyaset dersi verecek değilim. Kendisine başarılar dilerim. Allah razı olsun. Biz oğlumuzdan memnunuz, gurur duyuyoruz. Bolu’da kendisi ile gurur duyacak. Yapılan anketlerde onun çıktığını duyduk. Bu sonuçlar neticesinde de genel merkez öyle teveccüh etti. Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Özcan anne ve babasını ziyaret ettikten sonra, beraberinde CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partilileri ile birlikte İzzet Baysal Anıt Mezarını ziyaret etti.

İzzet Baysal’a mezarı başında dua eden Özcan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzzet Baysal’ın Bolu ve kendisi için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Özcan şöyle konuştu; “Bugün il başkanımız, ilçe başkanımız ve arkadaşlarımızla beraber, kampanyamıza başladık, bunu yaparken de Bolu’muzun değerlerinden başlayalım dedik. Rahmetli İzzet Baysal bana göre Bolu’muzun en önemli değeri, Bolu’ya, Bolululara çok şey kattı. Özelde bana da çok şey kattı. Ben bugün bu noktadaysam, Bolu’da ilk yaptırdığı İzzet Baysal Anadolu Lisesinde eğitimimi tamamlamış olmamdandır. Onun yaptırdığı okulda aldığım eğitimle ben bugün buralara gelebildim. Özelde de bende daha fazla hakkı var. O anlamda belediye başkanı olarak hizmet etmeye talip olduğum Bolu için başlattığımız bu seçim kampanyasında önce rahmetli İzzet Baysal’ı ziyaret etmek istedik. O yüzden de buradan başladık.

Biz sahadan hiç ayrılmadık. Biz Ankara’da misafirdik. Bolu’da hep ev sahibiydik. Hep Bolu’daydık, Bolulularla iç içeydik. Bundan sonraki süreçte 31 Mart’a kadar çalışmalarımızı Bolu’da sürdüreceğiz. Sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla Bolu’nun genel sorunlarını birlikte tartışacağız. Çözüm önerilerimiz var. Bunları kamuoyuna açıklamadan önce ilgili sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının da görüşlerini almak istiyoruz. Bolu’da 31 Marttan sonra dayatma dönemi bitiyor, istişare dönemi başlıyor. Biz istişare etmeden, hiçbir kesimle ilgili, hiçbir meslek grubu ile ilgili karar almayacağımızı söyledik bunun da arkasında duracağız.”