Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

TANJU ÖZCAN’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, partisinin 6 milletvekili ile geldiği Bolu'da partililere seslendi. Özcan; “Milletvekili yemin ederek göreve başlar ama belediye başkanları için yasada böyle bir şey yok. Ama ben yemin ederek göreve başlayacağım. Bolu halkının önüne üzerinde Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim olan masayı koyacağım. Halkın huzurunda insanları ayırmayacağım diye yemin edeceğim" dedi.


Haber: ASLI AKIŞ

Kalabalık bir partili grubu tarafından Çaydurt Gişelerinde karşılanan Özcan burada partililer ve halkla seslendi. Ardından parti otobüsüyle Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Belediye Nikah Salonu'na geçen Özcan, salona girişte alkışlarla karşılandı. Partililerin coşkusu eşliğinde sahneye çıkan Özcan, “31 Mart akşamı seçilmesi halinde bir masanın üzerine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim koyarak halkın önünde yemin edeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, adaylığının açıklanmasının ardından kalabalık bir partili grupla Ankara’dan Bolu’ya geldi. CHP Belediye Başkanı Adayı Tanju Özcan’a CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Atlaca Kayışoğlu, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy eşlik etti.

Karaçayır Nikah salonunda gerçekleşen programda kalabalığa ilk önce Bilecik Milletvekili Tüzün hitap etti. Tüzün konuşmasında, “Sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerini bu kentte sergileyecek olan, projeleriyle, düşünceleriyle ve hizmet anlayışıyla hepinizin Belediye Başkanı olabilmesi için bütün Bolulu hemşerilerimden Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Tanju Özcan’a oy istiyoruz, destek istiyoruz ve katkı istiyoruz. Bolulu hemşerilerimizin bunu gerçekleştirileceğine yürekten inanıyoruz, hiç kuşku duymuyoruz” diye konuştu.

“HEDEFE RAMAK KALDI”

Yaşar Tüzün’ün ardından kürsüye gelen CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “Hoş geldiniz Mustafa Kemal’in askerleri” diyerek başladığı konuşmasında; “Ne olursanız olun, kimden doğarsanız doğun, hangi ilden gelirseniz gelin, beraber olmazsak bu bir kişi Bolu’yu ve tüm Türkiye’yi yönetmeye devam edecektir. Fırsat bu fırsat, hedefe ramak kaldı değerli arkadaşlarım. Birimiz hepimiz için, hepimiz de birimiz için olmalıyız. Ülkeyi, Bolu’yu modern, çağdaş, cumhuriyetçi, laik ve insanca yaşanabilir, güler yüzlü insanların toplandığı bir kent olarak yeniden dizayn etmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLARINA TEŞEKKÜR

CHP İl Başkanı Karsu’nun ardından kürsüye salonu dolduran kalabalığın yoğun alkışlarıyla gelen CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan konuşmasına İl Başkanı Kazım Karsu ve Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’na teşekkür ederek başladı. CHP Belediye Başkan Adayı Özcan daha sonra, “Bu süreçte benden önce yola çıkmış iki tane aday adayı arkadaşımız vardı. Gerçekten samimi bir şekilde insanların arasına girdiler, sorunları tespit etmeye çalıştılar. Bir tanesi burada, Sayın Erhan Beykoz kardeşim, arkadaşım, ağabeyim… Ona bir teşekkür alkışı istiyorum. Sağolsun varolsun” ifadelerini kullandı.  

“HİÇ KİMSEYİ AYIRT ETMEYECEĞİZ”

Diğer aday adayı Cahit Çıngı’yla telefonda görüştüğünü ve Çıngı’nın hayırlı olsun dileklerinde bulunup başarılar dilediğini belirten Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ben farklı bir belediye başkanı olacağım. Bolu’da yaşayan herkesin belediye başkanı olacağım. Ben partili belediye başkanı olmayacağım. Bolu’da yaşayan AK Parti’ye oy veren, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren, İyi Parti’ye oy veren, Saadet Partisine, Demokrat Parti’ye oy veren herkes benim ağabeyimdir, kardeşimdir, bacımdır, anamdır, babamdır. Ben bunu böyle değerlendiriyorum. Benim için bu topraklarda doğmanın dışında bu topraklara sonradan gelip yerleşmiş ama Bolu için çalışan, Bolu’da vergisini ödeyen, Bolu’da su parasını ödeyen tüm vatandaşlar da benim anlayışımda Bolulu’dur. Hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz.

ASGARİ ÜCRET SÖZÜ VERDİ

Özcan konuşmasının devamında belediye çalışanlarının maaşlarının en az 2 bin 200 TL olacağını açıklayarak; “Bazıları şöyle düşünüyor, acaba başkan değişirse biz işimizden olur muyuz? Bolu Belediyesinde çalışan memur arkadaşlarımızda işçi arkadaşlarımızda rahat olsunlar. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Bolu belediyesi 14 yıl önce toplu işçi çıkartma yaptı.117 kişiyi kapının önüne koydular. Ben o arkadaşların hangi sıkıntıları çektiğini çok iyi biliyorum. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından asgari ücret ne kadar olursa olsun çalışan personelin maaşı en az 2 bin 200 TL olacak” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN MUTLU İNSANLARI BOLU’DA YAŞIYOR OLACAK”

Türkiye’nin en mutlu insanlarının Bolu’da yaşamasını sağlayacağını söyleyen Özcan, "Bolu sağlık turizminin merkezi olacak. Spor turizminin, jeotermal turizmin merkezi olacak. Bolu'ya ağır sanayiyi getireceğiz diye bir iddiamız yok. Turizmi baltalamayacak hafif sanayinin merkezi Bolu olacak. Ben öyle bir belediye başkanlığı yapacağım ki benim dönemimde esnafın yüzü gülecek. Öyle bir belediye başkanlığı yapacağım ki 5 yılın sonunda Türkiye'nin en mutlu insanları Bolu'da yaşıyor olacak. 5 yılın sonunda Türkiye'nin en temiz şehri Bolu olacak" diye konuştu.

“ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Ben haram yemeyeceğim. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Denetim komisyonu başkanı muhalefet partili meclis üyesi olacak. Çünkü ben yanlış yapmayacağım. Çünkü ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğim. O yüzden de hesap vermekten korkmuyorum.

“ZOR DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLERE ELİMİZİ UZATACAĞIZ”

Rahmetli İzzet Baysal’a ne kadar dua etsek azdır. Bize üniversiteyi kazandırdı. Bolu’da şu an 35 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin hepsi kaç fabrikadan değerli biliyor musunuz? Burada harcadıkları para Bolu esnafına kalıyor ama onlar için üzülüyorum. Nedeni ise hepsine sorun bakalım Bolu’da yaşamaktan memnunlar mı? Hepsi burada mutsuz. Öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti vereceğiz. Zor durumda olan öğrencilere elimizi uzatacağız.”