Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOĞUK HAVALAR CİLDİMİZİ KURUTMASIN!

SOĞUK HAVALAR CİLDİMİZİ KURUTMASIN!
Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İzzet Baysal Devlet Hastanesi Dermatoloji Uzman Hekimi Dr. Serap Kayhan soğuyan havaların cilt kuruluğu problemini arttırdığına dikkat çekti.

Dr. Serap Kayhan cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olduğunu ve kış aylarında daha da arttığını belirtti. Çünkü soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktördür dedi. Cilt kuruluğu en sık yüz, el, kol ve bacaklarda görülmekle beraber vücudumuzun her yerinde oluşabilir” dedi.

MİKROBİK ENFEKSİYONLARA NEDEN OLABİLİYOR

Dermatolog Dr. Kayhan kış aylarında cildin kuruması kaşıntı, deri kalınlaşması, kızarıklık gibi problemleri beraberinde getirdiğini ifade etti. Daha da önemlisi derinin kuruması ve kaşınması hallerinde mikrobik enfeksiyonların görülebileceğini belirtti.

NELER YAPMALIYIZ?

Dermatoloji uzman hekimi Dr. Serap Kayhan cilt kuruluğunu önlemek için; bol su içmek, banyo süresini kısa ve suyun sıcaklığını ılık tutmak, cildi kurutmayan sabunlar kullanmak, banyo ve el yıkama sonrası cildi uygun nemlendiricilerle nemlendirmek ve soğuk havalarda dışarı çıkarken eldiven kullanmak gerektiğini söyledi.

Cilt kuruluğuna kaşıntı, kızarıklık, sulanma gibi bulgular eşlik ediyorsa mutlaka dermatoloji uzman hekimine muayene olunması gerektiğini vurguladı.