Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ” ZİYARETİ

“DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ” ZİYARETİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu misafirlerin bulunduğu heyeti kabul etti.

Bolu İl Göç İdaresi Müdür Vekili Serhat Aydın, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler, ülkemiz ve ilimizdeki göç durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Ahmet Ümit’e bilgiler verdi.

Ziyarette yabancı uyruklu misafirler Bolu Valisi Ahmet Ümit’e kendilerini tanıtarak uğraştıkları sanatlar ve meslekleri hakkında bilgiler verdiler.

Vali Ümit, ziyaret dolayısıyla bir araya gelen yabancı uyruklu misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutladı.

Ülkemizin hem tarihinde hem de bugün birçok mülteciye kucak açmış yegâne ülke olduğunu dile getiren Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Mülteciler, ülkelerinde gördükleri zulüm sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalmış ve ülkemize gelerek milletimizin vicdanına sığınmışlardır. Ülkemiz, devlet geleneği olarak tarih boyunca zulme uğramış insanlara din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan her zaman kucak açmıştır. İsteriz ki herkes doğduğu, atalarının yaşadığı topraklarda olsun ama dünyadaki gelişmeler milyonlarca insanı kendi doğdukları topraklardan daha uzaklara götürüyor. Türkiye’nin büyüklüğünü yakınlarınıza anlatınız” dedi.