Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇEVRE EĞİTİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÇEVRE EĞİTİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Bağışçılar Vakfı, Tema Vakfı Bolu Temsilciliği ve Bolu Çevre Derneği tarafından okullarda uygulanmak üzere “Çevre Eğitimi Projesi” Protokolü imzalandı.

Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal varlıkların korunması, geliştirilmesi ve her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ile atıkların yönetimi (toplanması, değerlendirilmesi, geri kazanımı vs.), tasarruf bilinci ve çocuklarda hijyen eğitimi konularında yapılacak faaliyetlerle doğaya sorumlu tutum, değer ve davranışları kazandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Bağışçılar Vakfı, Tema Vakfı Bolu Temsilciliği ve Bolu Çevre Derneği tarafından okullarda uygulanmak üzere Çevre Eğitimi Projesi Protokolü imzaladı. Projeye İlimiz genelinde bulunan tüm okulöncesi, ilkokul ve ortaokullar katılacak.

Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi, okullarda bulunan çevre kulüpleri ve bunların sorumlu öğretmeni ve idarecileri tarafından yürütülecek olup bu kapsamda okullarda her ay projede belirlenen konular ile ilgili çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu çalışmalar okullarda bulunan çevre panolarında sergilenecek. 

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi içerisinde yer alan okullarda, çevre ile ilgili konularda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı ve diğer proje ortaklarımız tarafından seminerler verilecek. Proje ile ilgili gerekli dokümanlar, geri kazanım kumbaraları, atık pil kutuları vs. proje ortak kuruluşları tarafından temin edilecek. Yine proje kapsamında En Temiz Okul Yarışması, En Çevreci Bahçe Yarışması, Kompozisyon Yarışması, Resim Yarışması ve Şiir Yarışması düzenlenecek.

ÖDÜL VERİLECEK

Proje geneli ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede ve düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek tören ile çeşitli ödüller verilecek.