Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“7 BÖLGE 7 AŞ” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“7 BÖLGE 7 AŞ” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mudurnu’da Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Dumlupınar İlkokulu Müdürlüğü tarafından Belediye Düğün Salonunda “7 BÖLGE 7 AŞ” etkinliği gerçekleştirildi.

Mudurnu’dan başlayarak ülkemizde tasarruf tedbirlerini artırarak israfı önleme, milli kaynakların işletilmesi, paranın dış ülkelere gitmesini önleme, temel tüketim maddelerini öz kaynaklarımızdan karşılama, ekonomimizi güçlendirme, milli ve yerli üretimi destekleme ve satışına yardımcı olma böylelikle kalkınmamıza katkıda bulunma amacıyla düzenlenen etkinliğe; kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, özel sektör temsilcileri, Mudurnu halkı, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Etkinlikte öğrenciler, velilerin desteğiyle 7 bölgeye ait yerli ürünler ve yemeklerin sergilendiği stantlar kurdular. Stantların başında öğrenciler bölgelere ait yöresel kıyafetlerle yerli yöresel ürünleri tanıttılar. Bu sayede sosyal bilgiler, hayat bilgisi, fen bilimleri ve coğrafya gibi derslerdeki konuları da yeni eğitim müfredatı kapsamında yaparak yaşayarak öğrendiler. Öğrencilerin gösterdiği performansı davetliler hayranlıkla izlediler.

 

Etkinliğin hazırlanmasına; Mudurnu Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Birinci Süt Ürünleri ve Mudurnu Saray Helvası kuruluşları, Cittaslow ağına dahil ilçeler tarafından destek verildi. Ziraat Odası Başkanlığı yöresel kızılcık tarhanası çorbası, kızılcık ve kızılcık marmelatı ile; Orman İşletme Müdürlüğü bölgede yetişen bitkilerden oluşturduğu kış çayı ikramı ile Saray Helvası Mudurnu'nun yöresel tatlısı olan helva çeşitleri ile ilçemizde faaliyet gösteren Birinci Süt Ürünleri ülkemizdeki farklı bölgelerden peynir lezzetleriyle destek verdi. Ayrıca Mudurnu Belediyesinin de yer aldığı cittaslow üyesi birçok ilçeden gelen yöresel ürünler Mudurnu Çocuk Belediyesi üyeleri tarafından sergilendi.

 

Tutumun, yatırımın ve yerli malı kullanmanın anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlayan etkinlik; bilinenin aksine 7 Bölge’ye ait 7 yerli ürün, yerli tohum ve yöresel yemekler sergilendi, sergilenen ürünler öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı, hazırlanan yemeklerin lezzetlerine bakılması ve yemeklerin ikram edilmesi ile sona erdi.