Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MİMARLAR KONUŞUYOR” PROGRAMI BAİBÜ’DE YAPILDI

“MİMARLAR KONUŞUYOR” PROGRAMI BAİBÜ’DE YAPILDI
Mimar Sabri Paşayiğit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen “Mimarlar Konuşuyor” adlı semineriyle öğrencilerle buluştu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) Mimarlık fakültesi Dekanlığı tarafından BAİBÜ Kültür Merkezi mavi salonda düzenlenen “Mimarlar Konuşuyor” programına Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Leyla Alpagut, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın konuğu Mimar Sabri Paşayiğit idi.

Uluslararası piyasada mimarlığın sanattan çıkıp endüstriyel bir alana gittiğini söyleyen Mimar Sabri Paşayiğit, “Uluslararası piyasada mimarlığın sanattan çıkıp endüstriyel bir alana gittiğini düşünüyorum, Genç nüfusun ve ülkenin büyük bir dinamiği olduğunu düşünüyorum. Yapacağımız çok işler var. Çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Sizlere çok çalışmanızı, okumanızı ve çok gezip görmenizi istiyorum. Bu çok da zor değil. İyi planlanırsa çok uygun fiyata bazı yerler gezilip görülebilir” dedi.

Bir mimari projenin yapılmasından, teslim edilmesi sürecine kadar olan ayrıntılı bilgiler aktaran Paşayiğit ayrıca, “Bu sürece kadar çokça deneme yaparak, sistematik bir çerçeve çizilmeli. Mimarlık kalıplara sığmayan bir meslek. Bu sektörde serbestlik önemli ama bir noktaya kadar. Bir yerde sistematik çalışma devreye girer ve önemli. Tasarımda çok serbestsiniz ama disiplin olmadığında projeler kâğıtta kalır, uygulanamaz. Tasarımda serbest olacaksınız ama uygulamada disiplinli ve sistematik çalıştığınız zaman başaracaksınız” ifadelerini kullandı.

SPArchitects firmasının projelerinden de bahseden Sabri Paşayiğit “Biz ekipçe projelerimizi yapıyoruz, çok iyi bir ekip uyumumuz var, özveriyle çalışıyoruz. Konut, turizm, alışveriş merkezleri gibi projelerimiz var. Ciddi emekler vererek bunları yaptık” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Mimar Paşayiğit, mimar adaylarına Türkiye’deki belirli bölgelerde proje yapabileceklerinin tavsiyesinde bulundu. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mimar Sabri Paşayiğit, SPArchitects ekibini makamında kabul etti.  Rektör Alişarlı, nazik ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.