Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SERT AÇIKLAMA

BAŞKAN YILMAZ’DAN SERT AÇIKLAMA
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz son günlerde siyasi seçim gündemini de fırsat bilen bazılarının bu proje ile ilgili yalan yanlış bilgiler yaydığını kaydederek “Yine birileri ortaya dökülmüş, Gölcük Tabiat Parkı Projesi üzerinden siyaset yapmaya, kendilerini gündeme taşımaya çalışmaktadır. Geçmişte ‘siyasi bir proje’ olarak gördüğümüz ve haklı çıktığımız Umut Oran’ın bu yalan yanlış açıklamalarının tek hedefi, Bolu üzerinden yine prim yapma telaşı ve emelidir. Onun ve mensubu olduğu partinin genel anlayışı, üretmek değil üretilenlerin üzerinden siyaset yapmaktır. Gölcük Projesi, çevre ve doğa hassasiyetiyle, büyük bir titizlikle oluşturulan, ekonomi ve istihdam açısından da şehre değer kazandıracak bir projedir. Tamamlandığında Bolu tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanacaktır. Bolu halkı kazanacaktır. Gerisi ise adam olmayanların kendini adam yapma mücadelesinden, kendini siyasi figür olarak yeniden yansıtma çabasından başka bir şey değildir” dedi.

“Bu siyasi proje demiştik, haklı çıktık”

“Bir siyasi proje olarak ortaya çıkarılan ama tutmayan bir proje olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alan Umut Oran adlı şahıs, son zamanlarda yine Bolu ile gündeme gelmeye çalışmaktadır” diyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kime hizmet ettiği belli olmayan bu şahsın açıklamaları yine hayret verici. Milletvekilliği döneminde imara aykırı kaçak yapılmış yapılarını yıktığımız bu şahsın siyasi emelleriyle, Belediyemize yönelik kişisel husumetini birleştirdiğini görüyoruz. O dönemlerde kendisini ‘siyasi proje’ olarak gördüğümüzü, bu projenin tutmasının mümkün olmadığını söylemiştik. Zaman bizi haklı çıkardı. Tüm gayretlere rağmen bu projeyi tutturamadılar” ifadelerini kullandı.

“Gölcük’teki ağaçların hepsi kayıt altında”

Yılmaz, Bolu Belediyesi olarak şehrin doğa, sağlık ve spor temalarıyla bir turizm şehri olması hedefiyle yıllardır çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, Gölcük Tabiat Parkı Projesi’nin de bu kapsamda hayata geçirilen projelerden biri olduğuna dikkat çekti. Bu projenin çevreye zarar verdiğini iddia edenlerin Bolu’ya ihanet ettiğini söyleyen Yılmaz, “2004 yılından bugüne; önce alt yapı ile ilgili tüm projelerini gerçekleştiren Belediyemiz vizyon projeleri ile de Türkiye’nin yaşanabilir kentler sıralamasında ilk 10’da yer alan Bolu’yu, dünyanın yaşanabilir 10 şehri arasına sokmak, bir dünya şehri oluşturmak için çalışmaktadır. Gölcük Tabiat Parkı Projesi, 2012 yılında o dönemdeki adıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Gölcük uzun vadeli gelişim planına uygun olarak hazırlanmıştır. Tabiatın Kalbi Bolu’nun cazibe noktalarından biri de Gölcük’tür. Gölcük’ü bir Türkiye markası olarak, dünya turizminde hak ettiği yere ulaştıracağız ve turizmde bir dünya markası haline getireceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca farklı vesilelerle belirttiği gibi ‘asıl olanın bu zenginliklere ve güzelliklere sahip çıkarak, koruyarak, kollayarak hakkıyla değerlendirmek’ olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de ve dünyada örnekleri mevcuttur. Planlı ver programlı bir çalışma yürütüyoruz. Tamamen göl alanı dışında, titizlikle yapılan kontroller sonucunda hiçbir ağaca zarar vermeyecek şekilde tespit edilen yerlerde, ağaçların arasında küçük orman evleri yapıyoruz. Dünyanın en hassas, en çevreci projelerinden birini hayata geçirdik. Bölgede bulunan tüm ağaçların da Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kayıt altında olduğunu herkes bilmektedir. Gölcük’ün doğal dokusuna zarar verilmesi, tek bir ağacın bile kesilmesi kesinlikle mümkün değildir. Aksini iddia edenlerin derdi başkadır, başka emelleri, arzuları vardır ve Bolu’ya ihanet etmektedir” şeklinde konuştu.

“Bu projeden rant çıkmaz; başka kapıya”

Yılmaz, yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

“Türkiye’nin de göz bebeği olan bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak bizim sorumluluğumuzdadır. Bu proje üzerinden rant elde etmek isteyenlere, siyasi emellerle hareket edenlere, ortalığı karıştırmak isteyenlere söylüyorum, buradan rant elde edemezsiniz, başka kapıya! Projenin ilk anından itibaren Umut Oran gibiler çıktı, bazı medya grupları çıktı; beni ve partim AK Parti’yi hedef aldılar. Milletimizin çevre hassasiyetini kullanarak gösteri yapmaya, buradan alışkın oldukları ‘gezi’leri çıkarmaya çalıştılar. Olmadı! Olamaz da! Bu millet her şeyin ne olduğunu en iyi bilendir, takdir edendir. Bolu’ya ve bu ülkeye bir çivi bile çakmayanlar, varlıklarını böyle kanıtlamaya çalışanlar, bizim cesaretle yürüdüğümüz yola dil uzatarak siyasi kazanım elde etmeye çalışanlar, Bolu’ya değer katacak projeler üzerinden ortalığı karıştırma gayretinde olanlar, hiç kusura bakmasın. Eğer biz onlara bugüne kadar kulak assaydık, Bolu’da 2004 yılından bugüne kadar yaşanan bu büyük değişimi ve dönüşümü gerçekleştiremezdik. Gölcük Projesi, çevre ve doğa hassasiyetiyle, büyük bir titizlikle oluşturulan, ekonomi ve istihdam açısından da şehre değer kazandıracak bir projedir. Tamamlandığında Bolu, tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanacaktır. Bolu halkı kazanacaktır. Gerisi ise adam olmayanların kendini adam yapma mücadelesinden, bu projeyi, Bolu’yu kullanarak kendini siyasi figür olarak yeniden yansıtma çabasından başka bir şey değildir.”