Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUDURNULULAR DERNEĞİNDE AHİLİK ARAŞTIRMASI

MUDURNULULAR DERNEĞİNDE AHİLİK ARAŞTIRMASI
Bolu Mudurnulular Derneğinde ahilik araştırmaları ile ilgili bir toplantı yapıldı. Akademisyenlerin de katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar Mudurnu için UNESCO’ya verilecek dosya içinde yer alacak.

Bolu Mudurnulular Derneğinde düzenlenen ahilik araştırmaları ile ilgili toplantıya, Ankara Hacıbektaş-i Veli Üniversitesinden akademisyenler, Sabahattin Yoldaş, Esat Özbay, Ali Tunçkol, Mustafa Büyükkırlı, Nafiz Uluutku, Mehmet Tunçkol ve Nihat Çokal katıldı.

Toplantı ve araştırma ile ilgili bilgiler veren Bolu Mudurnulular Derneği Başkanı Celalettin Çelebi şunları söyledi; “Bugün burada Bolu Mudurnulular Derneğinde ahilik araştırmaları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamıza, Ankara Hacıbektaş-i Veli Üniversitesindeki hocalarımız asistanları ile beraber katıldılar. Aynı zamanda Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanı Ayşe Ege Yıldırım katıldı. Mudurnu’muzun yaşayan değerleri ile ilgili bir çalışma yapıyoruz, araştırma çalışması. Bugünkü toplantımıza Sabahattin Yoldaş, Esat Özbay, Ali Tunçkol, Mustafa Büyükkırlı, Nafiz Uluutku, Mehmet Tunçkol ve Nihat Çokal gibi Mudurnu’muzun kültür bilgisi ile donatılmış kişilerin görüşlerini alarak Mudurnu’muzun geçmişi ve geleceği ile ilgili çalışmaları kayıt altına alıyoruz. Mudurnu’da unutulmaya yüz tutmuş olan, somut olmayan kültürün ileriki yıllarda unutulmaması için bu çalışmaları yapıyoruz. Biliyorsunuz Mudurnu önümüzdeki yıllarla ilgili UNESCO çalışmaları yapıyor. UNESCO çalışmalarında yapmış olduğumuz son dosya çalışmamızı Paris’e teslim ettik. Önümüzdeki Mayıs ayında Azerbaycan’da, yapılacak olan UNESCO genel kurulunda Mudurnu dosyası da görüşülecek. Bugün buradaki çalışmada da, yine Mudurnu’nun somut olmayan kültürü ile ilgili çalışmalar yapılıp bu dosyaya konulacak. Önümüzdeki günlerde bu UNESCO çalışmaları daha hızlı yapılıp, Mayıs ayına yetiştireceğiz ve bu konu ile ilgili de Bolu Mudurnulular Derneği olarak, elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”