Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Köroğlu heykeli ağır geldi

Köroğlu heykeli ağır geldi
Bolu Belediyesi tarafından 2016 yılında yapımına başlanan Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı’nın en önemli parçası olan dev Köroğlu heykelinin kaideye yerleştirme işlemi ağırlığı kaldırmak için vincin yeterli güçte olmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Heykelin yerine konulması daha güçlü bir vinç getirilmesi için Pazar gününe ertelendi.

Haber - Ayşe Songül ERHAN 

 Belediye tarafından Alpagut Mahallesi’ne 2016 yılında yapımına başlanan 16 Türk devletinin kültürel mirasını yansıtacak Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı'nın inşası devam ederken,  5 Aralıkta inşaat alanına getirilerek montajı tamamlanan, parkın en önemli parçası dev Köroğlu heykelinin bugün 30 metre yükseklikteki kaidesine yerleştirilmesi bekleniyordu. 

Toplamda 17 ton ağırlığında olduğu hesaplanan Köroğlu heykelini kaideye yerleştirmek için, Bartın’dan 17 tonluk vinç getirildi. İnşaat alanında tekrar ölçülen heykel 20 tonun üzerinde çıkınca vincin heykeli taşıyamayacağı iddiası üzerine kaideye yerleştirme işlemi durdurularak, yeni bir vinç getirilip yerleştirmek üzere Pazar gününe ertelendi.