Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN YERLİ MALI KERMESİ

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN YERLİ MALI KERMESİ
AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanlığı, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla kadın girişimcilerin ürettiği yerli mallarını tanıtmak için kermes düzenledi.


Haber: Aslı Akış

Katlı Otopark’ın üst katında düzenlenen kermese, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.

‘Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir’ sloganı ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında üretim yapan girişimci kadınlara destek olmak amacıyla Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ekonomi işler başkanlığı yönetimi tarafından  kermes düzenlendi. Yapılan etkinlikte, Bolulu kadınlar, evlerinde ürettikleri yiyecek, süs ve hediyelik eşyalarını sergiledi.

“BOLU ÖNCÜLÜK EDECEKTİR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Kadın Kollarının yaptığı çalışma ile belediyenin kurslarının birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Yerli malı haftası bizim çocukluğumuzda yapılırdı. Sonraları kalktı. Bu bölge gelecekte Bolu, Abant, Gölcük, Yedigöller’e gelen misafirlerin Bolu’ya ait ürünlerin üretilip alışveriş yapabileceği bir mekan halinde planladığımız bir yer burası. Yukarı çarşı restore ediliyor orası ile de burası birleşecek. Hatta tur otobüslerinin kalacağı sistem de 2005 yılında planladığımız şekilde giden bir çalışma. Şu an halk eğitim merkezi ve belediye müşterek olarak belediyenin de yaptığı çalışmalarla burada birçok sınıflarımız var ve kurslar veriliyor. Hem burada kurslarda eğitilecekler, öğrenecekler, yapacaklar, sergileyecekler hem de pazarlayacakları bir sistem oluşacak. Bu sadece Bolu merkez ile ilgili de değil ilçeleri de dahil eden bir sistem. Bu sistemi eğer oturtabilirsek Bolu’ya has ürünlerde buradan çıkacak. Yerli malı derken Bolu’ya ait yerli malları da ortaya çıkacak. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmalarındaki ürünler de burada doğal olarak sergilenmeye çalışılacak. Bolu’nun bütün ilçelerindeki kendine has ürünler, tescillenmiş ürünlerin de satıldığı yer haline dönüşecek. Kurslar yapılıp yılsonuna da bir kermes yapılarak sürekliliği olan ve eve de ekonomik getirisi olabilecek bir sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda AK Parti Kadın Kollarının da yaptığı çalışma ile bunu bütünleştirdiğimiz için seviniyoruz. Buna ülkemizin ve bütün illerin ihtiyacı var. Bolu buna öncülük edecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“EMEK VEREN BOLULU KADINLARIMIZA ÖNCÜLÜK ETMEK LAZIM”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Öncelikle Kadın Kolları Başkanımız Arzu hanımın şahsında tüm kadın kolları yönetimine ve emek veren o el emeği göz nurunu üreten Bolulu hanım kardeşlerimize bu hafta dolayısıyla teşekkür ederim” diyerek; “Buradaki stantları geziyoruz, bakıyoruz hanım kardeşlerimiz o el emeği göz nuru denilen sergilerini açmışlar. Bu manada hakikaten Bolu’ya has ürünler ve başka yörelere ait ürünler de var.  Bunu daha fazla geliştirmek, topluma ulaştırmak adına belki de Bolu’ya gelen turistlere, dışarıdan misafirlere sergi anlamında gezdirmek ve aynı zamanda da bunların ticari anlamda bir döngüye de dönüşmesine de sebep olmak, öncülük etmek lazım. Bu manada adeta belediyelere çok ciddi anlamda görevler düşüyor. Örneklerden bir tanesi de burada. Bolu Belediye Başkanımıza burasını böyle bir stant haline getirdikleri için ve kadın kolları başkanımızın şahsında da tüm Bolulu kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yerli malı hafta dolayısı ile göstermiş oldukları bu etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“EL SANATLARIMIZIN YAŞATILMASI GEÇMİŞTEN GELECEĞE ÖNEMLİ”

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, el sanatlarının ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak; “Kadın kollarımızın koordinasyonunda özellikle kumaş, ahşap, cam, bakır gibi güzel el sanatlarının işlendiği ve ürün haline geldiği bir sergi var. Burada en önemli şey, ev ekonomisine katkı verecek, el sanatlarımızın yaşatılması, devam ettirilmesi geçmişten geleceğe önemli. Ev ekonomisine katkı anlamında da kendi imkanlarıyla el sanatlarını sergileyen hanımlarımızın satışından elde ettikleri gelirler de evlerinin ekonomisine büyük katkı veriyor. Yeni dönemde yeni projelerimiz içerisinde bu alandaki çalışmalarımızı genişleteceğiz. Mevcut kurslarımızın ve kursiyerlerimizin sayısını artıracağız. Hedefimiz Bolu’da ki her eve girmek. Bütün bayanlarımızı bu kurslarımıza davet ediyoruz. İnşallah onların ürünleri sadece Türkiye’ye değil Türkiye’deki diğer pazarlara değil dünyaya açılacak bir perspektifi Bolu belediyesi olarak önümüzdeki dönemde sergileyeceğiz. Ben tek tek tebrik ediyorum. Çünkü her türlü el sanatlarında çok güzel işlemeler var. İnşallah bu değerlerimizi hem yarına taşıyacağız hem de ekonomiye kazandırmış olacağız. Bu kapsamda da AK Parti Kadın Kolları Başkanımıza hanımlara sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN EKONOMİK YÖNDEN GÜÇLENMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler, hanımların ekonomik anlamda güçlenmesi konusunda destsek verdiklerini belirterek;  “Kadın kolları ekonomik işler birimimizin düzenlediği bir program. Hem hanımlarımıza yönelik gelip emeklerini sergilesinler, hem maddi yönden hanımlarımıza destek sağlayalım istedik. Senede bir kere değil her dönem hanımlarımızın ekonomik yönden güçlenmesini destekliyoruz, arkasındayız” dedi.