Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MAHMUT ALAN’A PUSU KURARAK SALDIRDILAR

MAHMUT ALAN’A PUSU KURARAK SALDIRDILAR
Bolu’da, yaptığı ilginç eylemlerle bilinen sosyal medyada 50 binin üzerinde takipçisi bulunan eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan(39), eşiyle birlikte evinden çıktığı sırada 4 kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Alan, ambulansla hastaneye kaldırılırken, sosyal medyadaki takipçileri hastaneye akın etti.


Bolu’da toplumsal olaylara yönelik yaptığı ilginç eylemlerle sosyal medyada fenomen olan Mahmut Alan, saat 12.30 sıralarında Alpağut Mahallesi’nde bulunan evinden çıktığı sırada yanına yaklaşan bir otomobilden inen 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Mahmut Alan’a saldıranlardan 3’ü biber gazı sıkıp darp ederken, saldırganlardan biri de bu sırada cep telefonu ile video çekti. Saldırganlar daha sonra otomobile binip olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Sosyal medya hesabından cep telefonu ile canlı yayına geçen Mahmut Alan, saldırıya uğradığını takipçilerine duyurdu. Daha sonra sesleri duyan mahalle sakinleri Alan’ın yanına koşarken, durum 112 Acil ekiplerine bildirildi. Alan, olay yerine gelen 112 Acil ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan sosyal medya fenomeninin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde ağır darp izleri bulunan Alan’ın saldırıya uğradığını gören yakınları ve sosyal medyadaki takipçileri yarım saat içinde hastaneye akın etti. Yaklaşık 100 kişi hastane önüne geldi. Hastanede tomografi ve röntgen işlemleri tamamlanan Alan, hastane önüne çıkarak kendisini ziyarete gelenlere iyi olduğunu söyledi. Hastane önünde gazetecilere de açıklama yapan Mahmut Alan, “Evimden çıktım. Eşimle birlikte aracıma doğru ilerliyordum. Elimde bazı malzemeler vardı. Araca bıraktığım sırada. Yanımdan beyaz bir otomobil geçti. Tek kapısı açıktı. Araçtan inen kapüşon takmış şekildeki tanımadığım kişiler bana bir kağıt uzattı. Ben de onları polis sandım. Bana bir şey söyleyecekler sandım. İki gün sonra Bolu Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili bir basın açıklamam olacaktı. Onun duyurusunu yapmıştım. Hiç konuşmadan 3 kişi direkt vurmaya başladı. Yere düştüm. Bir kişi telefonla çekim yapmaya başladı. Diğer 3 kişi devamlı vurdu. Saldırı 5-6 dakika sürdü. Bu sürede kim olduklarını göremedim. Ama polisimiz, devletimiz büyük. 15 dakikada aracın cinsi plakası bulundu. Polisimiz gereğini yapacaktır. Kim olduğunu bulacaklar. Benim kimse ile şahsi problemim yok. Benim problemim vatan hainleriyledir. Onların saldırı şekillerine benziyor. Arkadan saldırarak vurdular. 657’ye tabi, konuşamayan devletimin memurunun sesi olduğum için bana da böyle arkadan vuruyorlar. Devletimiz gerekeni yapacaktır. Şu anda da tespit edildi. Ben evimin önünde yapılmasına üzüldüm. Her şeyim belli çağırıp, istediğinizi yapın. 2 gün sonraki açıklamama ben bu halde çıkacağım.” diye konuştu.

Bu arada polis ekipleri, saldırının olduğu bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunduğu otomobilin plakası ve modeli tespit edilirken, şüphelilerin bulunması için çalışma başlatıldı.