Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KARSU’DAN TREN KAZASI AÇIKLAMASI

KARSU’DAN TREN KAZASI AÇIKLAMASI
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Ankara’daki Tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılara şifa diledi. Kazayla ilgili olarak "gerçekten düşündürücü ve izaha muhtaç" ifadelerini kullanan Karsu, “Hükümet, Sözcü gazetesi yazarlarını FETÖ ile irtibatlaştırma işlerini bırakıp, Ankara’daki Tren Kazasına yoğunlaşmalıdır” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Ankara'da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  “Ankara'da meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diyen Karsu; “2 yıl önce burası, Kayaş-Sincan arası banliyö hattı, Başkent Ray çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bu hatta sadece yüksek hızlı trenler çalışıyordu. Ama bu hattın iki yıl sonra bitmesi gerekiyordu, bitmeden açıldı. Yolun bitmesi, tam anlamıyla bitmesi demektir. Bütün altyapısıyla, üstyapısıyla, sinyalizasyon sistemiyle birlikte açılması gerekiyordu. Ama 2018'in Nisan'ında, 12 Nisan'da bu hat sinyalizasyonsuz bir şekilde hizmete açıldı. Bu, kazaya davetiyenin başlangıç tarihidir" şeklinde konuştu.

Kazayla ilgili olarak "gerçekten düşündürücü ve izaha muhtaç" ifadelerini kullanan Karsu, "Son günlerde tren kazalarının giderek arttığı ülkemizde vatandaşlarımızın en güvenilir bir ulaşım aracı olarak seçtiği tren yolculuğuyla ilişkili kuşkuları bir an önce giderilmelidir" diye konuştu.

Karsu “FETÖ'nün siyasi ayağı dışında her ayağını ortaya çıkardılar. Hükümet, Sözcü gazetesi yazarlarını FETÖ ile irtibatlaştırma işlerini bırakıp,  Ankara’daki Tren Kazasına yoğunlaşmalıdır” dedi.

Karsu,  gerekli incelemelerin yapılmasının ardından bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını umduğunu vurguladı. Liyakat sistemine de dikkat çeken Karsu “  Adama göre iş değil, işe göre adam kuralı hayata geçirilmeli. Her işin erbabı vardır. Liyakat sisteminin düzgün çalışmamasının faturasını yine acı bir şekilde ödedik. Tüm Ulusumuza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.