Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SON GAZİNİN OĞLU BOLU’DA

SON GAZİNİN OĞLU BOLU’DA
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Yöneticiliği 3. sınıf öğrencileri, ders etkinlikleri kapsamında ‘Buram Buram Çanakkale Destanı’ konferansı düzenledi. Konferansa “Dünyanın son ve en yaşlı Çanakkale Gazisi” unvanına sahip Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu UNESCO Barış Elçisi Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz da katıldı.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Yöneticiliği 3. sınıf öğrencileri, ders etkinlikleri kapsamında “Buram Buram Çanakkale Destanı” adlı bir konferans düzenledi.

Konferansa, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, Beden Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğretmeni Müberra Çelebi’nin açılış konuşmasıyla devam etti. Çelebi, konuşmasında programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından ‘Çanakkale Türküsü’ seslendirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi ve Türk Kadın Konseyi Bolu Şubesi Kurucusu Nilgün Işın ve Sanat Merkezi Müdürü ve Ud Sanatçısı Özkan Türkcan türkülerini seslendirdi.

Türkü dinletisinin ardından UNESCO Barış Elçisi Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz, ‘Buram Buram Çanakkale Destanı’ konuşmasını ve 110 yaşında vefat eden ‘en yaşlı gazi’ unvanına sahip babası Hüseyin Kaçmaz’ın Çanakkale anılarını anlattı.

Konferansa katılamayan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın video mesajı görüntülendi.

Ahmet Baysal’ın mesajı sonrasında konuşmacı Turgut Kaçmaz’a plaket takdim edildi.

Program, Son Gazi Hüseyin Kaçmaz’a ait serginin gezilmesinin ardından sonra erdi.