Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MUTFAĞINDAN MAKLUBE KOKUSU GELİYOR”

“MUTFAĞINDAN MAKLUBE KOKUSU GELİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM kürsüsünde Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi hakkında söz aldı. Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığının önemli bir kurum olduğunu belirterek, “2019 yılında yüzde 34'lük bir bütçe artışı var ama hâlâ Diyanet İşleri Başkanlığının personelinin ve camilerimizin sıkıntıları bir türlü çözülemiyor.” dedi.

Özcan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında da sert açıklamalar yaptı. Özcan, “Ali Erbaş’ın Adil Öksüz ile fotoğrafı var. Öksüz’ün doktora tezini imzalayanlardan biri. FETÖ’cülerin Kimse Yok mu? derneğinde boy gösteren biri. Abant toplantılarının daimi konuğu bu başkan. Üzülerek söylüyorum bunları. Bu Diyanet İşleri Başkanının mutfağından maklube kokusu geliyor. FETÖ ile mücadeleye bu bürokratlardan başlayın.” şeklinde konuştu.

Haber: Aslı Akış

İlk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın fotoğraflarını gösteren Özcan, Börekçi'nin, Türklerin Yunanlılara karşı galip gelmesi için cebindeki son kuruşu dahi orduya bağışladığını söyledi ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş için ise “Mutfağından maklube kokusu geliyor” dedi.

“DAHA NE KADAR BÜTÇE AYIRACAĞIZ?”

Tanju Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığının önemli bir kurum olduğunu, gelecek yıl için yüzde 34 bütçe artışı öngörüldüğünü anlatarak, her yılki bütçe artışına rağmen camilerin ve personelin sıkıntılarının çözülemediğini belirterek; “Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye'nin önemli kurumlarından bir tanesi, aynı zamanda bütçe olarak da. 2019'da öngörülen bütçe artışı yüzde 34. Yüzde 34'lük bir bütçe artışı var ama maalesef her yıl bu bütçe artışları olmasına rağmen, bu yılki bütçe de 10,4 milyara bağlanmak istenirken bakıyoruz, hâlâ Diyanet İşleri Başkanlığının personelinin ve camilerimizin sıkıntıları bir türlü çözülemiyor. Daha ne kadar bütçe ayıracağız, onu da bilemiyorum.

“20 BİN VEKİL İMAM KADRO BEKLİYOR”

Personelin sorunları” dedik. Bakın, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız orada. Personel şunu söylüyor önce: "3600 ek gösterge." Hani öğretmenlere ve polislere de verdiğiniz bir söz vardı ya tutmadığınız, Diyanet İşleri personeline de bu söz verilmiş ve yerine getirilmiyor. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların genel hizmetlere aktarılması, 4/B sözleşmeli personel alımından vazgeçilerek mevcut çalışanlar, vekil ve fahri görevlilerin kadroya geçirilmesi ki şu anda 20 bin vekil imam, Kur'an kursu öğreticisi kadro bekliyor. Personel alımı ve görevde yükselmede torpilin değil liyakatin esas alınmasını talep ediyor Diyanet İşleri Başkanlığı personelimiz. Yer değişikliği ve nakillerde objektif bir sistemin oluşturulmasını talep ediyorlar. Bunlar anlaşılabilir talepler ve yerine getirilmesi gereken talepler ” şeklinde konuştu.

“AHİRET İNANCINIZ VAR AMA ÖBÜR TARAFTA İŞİNİZ ZOR”

Konuşmasının devamında AK Parti gurubuna da seslenerek; “ahiret inancımız var değil mi?” diyen Özcan; “Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşülürken Sayın Cumhurbaşkanının çok katıldığım bir sözü var, bunu hatırlatmak istiyorum. Hani diyor ya her yerde, ben de buna katılıyorum, “Haram-helal bilen bir toplum arzu ediyorum” Vallahi bunu ben de arzu ediyorum da bu toplumu nasıl oluşturacağız, bunu merak ediyorum. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki rüşvet almak, rüşvet vermek, kul hakkı yemek, haram kazanç elde etmek, ihalelere fesat karıştırmak artık sıradan olaylar hâline gelmiş bu ülkede. Toplum bunları görüyor, çocuklarımız bunları görüyor, sonra, “Haram ve helal bilen bir toplum arzu ediyoruz” diyoruz. Bu şartlarda bunu nasıl gerçekleştireceğiz, ben çok merak ediyorum. AK Parti Grubuna özellikle soruyorum, ahiret inancımız var değil mi? Vallahi benim var. Burada Allahuteala'nın bir ayeti kerimesini ve Hazreti Peygamberimizin bir hadisi şerifini örnek olarak vermek istiyorum. Ali İmran 285 ayetini okuyun. Peygamberimizin ise ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ hadisini anlayın. Ahiret inancınız var ama öbür tarafta işiniz zor. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının nasıl yenildiğini görüyorsunuz. Sesiniz çıkmıyor. Kuran-ı Kerim’de Allah, ‘Her canlı bir gün ölümü tadacak. Sonra bana döndürüleceksiniz’ demiş. Siz yolsuzluğa ve hırsızlığa göz yumuyorsunuz. Elinizden gelen tüm katkıyı veriyorsunuz. Nasıl hesap vereceksiniz? Hadisi şerifi özel olarak dillendirdim anlattım” ifadelerini kullandı.

“FETÖ İLE MÜCADELEYE BU BÜROKRATLARDAN BAŞLAYIN”

Özcan, Ali Erbaş hakkında da sert sözler sarf etti. Özcan, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesini konuşuyorsak başkanı da konuşalım. İki tane resim göstermek istiyorum. İlk olarak fotoğrafta ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü göreceksiniz. Özellikle bahsetmek istediğimi söylüyorum, Yunanlılara karşı galip gelelim diye Börekçi cebindeki son parasını orduya verdi. Son başkan ne yapmış? Keşke Yunanlılar galip gelsin diyen zata insani ziyaret yapmış. Adam Hem Türk düşmanı hem de 10 Kasım’da 9’u beş geçe tuvalete gidiyorum diyecek kadar Mustafa Kemal Atatürk düşmanı. Bunun adı alçaklıktır. Bu başkanın başka meziyetleri de var. Adil Öksüz ile fotoğrafı var. Öksüz var ya doktora tezini imzalayanlardan biri. FETÖ’cülerin Kimse Yok mu? derneğinde boy gösteren biri. Abant toplantılarının daimi konuğu bu başkan. Üzülerek söylüyorum bunları. Bu diyanet başkanın mutfağından maklube kokusu geliyor. FETÖ ile mücadeleye bu bürokratlardan başlayın.” şeklinde konuştu.