Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİDEN BOLU TSO’YA ZİYARET

AK PARTİDEN BOLU TSO’YA ZİYARET
AK Parti Bolu teşkilatları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’le birlikte Bolu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Ziyarete, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teşkilat mensupları ve Bolu TSO üyeleri katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ateş şöyle konuştu; “Ülkemiz şu an seçim atmosferine girmiş vaziyette. Bu süreç zarfında, ticaret ve sanayi odalarına gösterilen ilgiden dolayı da memnuniyet duyuyorum. Biz üç dönemdir Alaaddin Bey’le ticaret ve sanayi odası olarak son derece uyumlu çalıştık. Son derece güzel projelere imza attık. Bizle her zaman irtibat halindeydi, ne zaman ihtiyaç duysak odamıza koşarak gelmiştir. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İl teşkilatı da aynı şekilde bize son derece destek vermiştir. Şu anda AK Partinin belediye başkan adayı Bakan Yardımcımız Fatih Bey’dir. Fatih Bey, üç bakan yardımcılığı yapmıştır. Bolu ile ilgili kritik süreçlerde, hem odamız adına hem de Bolu adına önemli projelerde bizlere büyük destekler vermiştir”

Türker Ateş’in ardından bir konuşma da AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin yaptı. Ticaret ve Sanayi Odasının kendisi için özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Fatih Metin şunları söyledi; “Burada olmak benim için çok özel. İki ailem ile beraberim. Biri siyasi ailem; il yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, bütün kademelerimiz burada. Diğeri ise iş dünyası. Ak Parti ve Bolu’nun sayesinde belli makamlara geldim.

Partime girdiğim günden bu yana, Bolu’da, bütün faaliyetlerimde beraber çalışmaktan gurur duyduğum, Ticaret ve Sanayi Odası’nın bundan önceki başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Çünkü TSO her zaman, Bolu’nun her meselesine duyarlılık gösteren bir anlayışa sahiptir.

7 yıldır Türk iş dünyasına hizmet ediyorum. Bolu TSO ile çok güzel programlarımız oldu. Değerli başkanım ve ağabeyim Türker Ateş ile TSO başkanlığı boyunca da sıkı bir iş birliği yaptık. Gümrük Müdürlüğü’nün açılması, Kız Meslek Lisesi ve yurdunun yapılması ve TSO faaliyetlerinin iş dünyamıza yansıması noktasında beraber güzel işler yaptık.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis başkanı Halit Bey ve meclis üyelerimiz ile beraber çok verimli toplantılar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Rabbim Bolu’ya, İl başkanı, milletvekili ve bakan yardımcılığı sıfatıyla hizmet etmeyi nasip etti. İnşallah vatandaşımızın takdiri ve desteği ile 31 Mart’tan sonra da Bolu Belediye Başkanı olarak hizmet etme şansım olur. Ardından da Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ileriye dönük her türlü faaliyetinde Bolu Belediye Başkanı olarak yanlarında olacağımı buradan ifade etmek isterim.

Şuanda Bolu, mevcut Organize Sanayi’sinin tamamının dolu olduğu ve yeni Organize Sanayi talebinin gerçekleştiği bir ildir. Önümüzdeki dönümde bu sağlıklı büyümeyi, sanayi alanında da gerçekleştireceğiz. Bolu Belediye Başkan adayı olarak, önümüzdeki günler içerisinde, hazırladığımız projelerde en önemli sac ayağı ekonomik anlamdaki projeler olacaktır. Bunları da şuanda Bolu’daki reel sektörümüzle beraber yapacağız. Çok güzel işlere başladık, yenileri de olacaktır. Türkiye’de uygulanan tüm ekonomik politikalardan Bolu’nun nasiplenmesi noktasında, dün olduğu gibi yarın da Bolu Belediye Başkanı sıfatıyla destek olacağımı ifade etmek istiyorum.”

“Hep bir gelecek tasavvuru içinde Bolu’ya baktım” 

Ziyaretin devamında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sanayi sitesi projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, “Sanayinin taşınması sıradan bir proje olarak sanki Bolu’daki sanayinin dışarı taşınması olarak algındı. Aslında o değildi. Şehirde şehri rahatsız eden bütün birimlerin şehir dışına çıkartılması projesidir. Bu projeyi dünyada benim görebildiğim kadarıyla çözebilmiş bir il yok. İlk defa dünyada bu projeyi hayata geçirmek iddiasını Bolu atmıştır ortaya. Bütün birimleri Bolu’nun geleceği açısından dışarıya taşıyabilirsek ki; Bolu turizm, spor, sağlık, üniversite kenti olacak. Buna yönelik olarak çalışma temposu içerisinde sanayinin taşınması ile birlikte müthiş bir rahata kavuşacak. Bu konuda da en büyük sıkıntıyı hem ticaret sanayi odaları hem de BESOB çekmiştir. Son dönemde mevcut TSO’nun gösterdiği gayrete teşekkürlerimi ifade ediyorum. Sadece bir sıkıntımız olmuştur. Projenin büyüklüğü bizim arzu ettiğimiz gibi olmamıştır. Ama iki yıl sonra keşke büyük olsaydı denmeye başlayacaktır çünkü maalesef hiç kimse geleceği görerek hareket etmiyor. Ben ise 15 yıllı belediye başkanlığı zamanımda güne hiç bakmadım. Hep bir gelecek tasavvuru içerisinde Bolu’ya baktım. Böyle bir Bolu’yu şekillendirmeye çalıştım. İnşallah bu Bolu şekillenecek ve benim arzu ettiğim noktaya gelecektir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“AK Parti yerelde belediyecilikten gelmiş bir partidir”

Ziyarette son konuşmayı AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Siyasi anlamda bilgi ve tecrübe noktasında bu kadar birikimli ve tecrübeli insanlarla birlikte yol yürümek İl Başkanlığı yapmak Rabbime hamd ediyorum, şükrediyorum. Bunun için. Ak Parti’nin aslında doğuş noktası, geliş noktası yerelde belediyecilikten gelmiş bir partidir. Bizler bunun için 15 yıldır Bolulu hemşerilerimizin desteğiyle hem yerel anlamda hem de 18 yaşında olan bir Ak Parti’nin 17 yıldır iktidarda olması dolayısıyla bugün tekrar buradayız. Bugün bizlere kapısını ve gönlünü açan en başta çok değerli kardeşim Ticaret Odası Başkanımıza, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerine ve bugün bizlere eşlik eden değerli il yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.”