Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FATİH METİN OTOBÜSÜ NEDEN ALAMADI?

FATİH METİN OTOBÜSÜ NEDEN ALAMADI?
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Köroğlu Tv’de canlı yayınlanan ‘otobüs’ konusuna açıklık getirdi.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Köroğlu Tv’de canlı yayınlanan Seçim Gündemi programında ‘otobüs’ konusuna açıklık getirdi. Boluspor gecesinde Boluspor’a otobüs sözünü verdiğini belirten Fatih Metin, otobüsün neden alınamadığını tek tek anlattı. Metin, ayrıca Boluspor’a, Bolu Beldiyesi, tarafından otobüs tahsis edildiğini belirterek artık böyle bir sorunun da kalmadığını ifade etti.Haber: Burhan Yeşiltaş

2016 yılında Boluspor’a maddi ve manevi katkı verenlere yönelik Boluspor tarafından düzenlenen gecede yapılan konuşmalarda dönemin Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Boluspor’a otobüs sözü vermiş, fakat bu sözün yerine gelmemesinin ardından özellikle taraftarlar tarafından yoğun eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Otobüsün Bolu Belediyesi tarafından alınmasının ardından eleştiriler son bulmuştu. Ancak Fatih Metin isminin Bolu Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanmasının ardından kamuoyu yeniden ‘Otobüs’ konusunu tartışmaya başladı.

Köroğlu Tv Sorumlu Müdürü Rasim Özdemir moderatörlüğünde gazeteci Mehmet Ali Atalay’ın katıldığı ‘Seçim Gündemi’ programında Fatih Metin yaşanan süreci tek tek anlattı. Metin; “Olay şöyle. Herkesin bu olayı anlaması için anlatıyorum. İlk konu şöyle çıkmıştır. Ben bir başka televizyon kanalının çıkışında bir soru ile karşılaştım. Bana dendi ki, ‘Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatyaspor’a bir otobüs vermiş, sizde Bakan Yardımcısı olarak otobüs vermeniz gerekiyor’ dediler. Bende dedim ki, ‘O Bakan, bende Bakan Yardımcısıyım. Dolayısıyla bunu yerine getirmem mümkün değil ama bir bakayım nasıl vermiş’ dedim. Sonra bu olay Tanju bey’e intikal ediyor. Tanju bey, Boluspor gecesinde masada dedi ki, ‘Hayırlı olsun, teşekkür ederiz. Boluspor’a otobüs sözü vermişsin’ dedi. Bende, ‘Ben öyle bir söz vermedim’ dedim. Ama dedim meselenin arka boyutuna bakacağım. Ona göre gereğini yapacağım dedim. O arada kürsüye çıktı, bunu ilan etti. Bana teşekkür etti. Bende o arada Gümrük ve Ticaret Bakanımızı aradım. Ulaşamadım. Bunun üzerine Bakan Yardımcısı arkadaşıma ulaştım. Kendisine dedim ki, ‘Bakan bey bir otobüs vermiş, nasıl vermiş bunu biliyormusun’ dedim. Dedi ki ‘Doğrudur.’ Biliyorsunuz, gümrük kanunundan, kaçakçılık kanunundan ve diğer kanunlardan kaynaklı devletin müsadere hakkı var. Kaçakçılıkta kullanılan aracı devlet alır ve bunu satar. Veya tahsis eder. Tasviye’ye konu otobüs Malatya Belediyesi’ne tahsis edilmiş, Malatya Belediyesi’de Malatyaspor’a vermiş. Konu bu dediler. Konuyla ilgilenen Genel Müdürü aradım. Dedim ki, elinde otobüs var mı? Dedi ki ‘Otobüs var’ Bunun üzerine bende Bolu Belediyesi’ne tahsis edip, Boluspor’a verebiliyoruz mu dedim. ‘Verebiliyoruz’ dedi. Bende o söze binaen bunu söyledim. Aradan 15-20 gün geçti genel müdürü aradım. Genel müdür dedi ki, sıkıntılı bir şekilde özür dileyerek bu size tahsis ettiğim otobüs Hendek Asliye Ceza Mahkemesi’nde davası devam ettiğinden hukuki işleri bitmedi. Dolayısıyla bunu size teslim edemeyeceğiz. Ne kadar sürede teslim edersiniz dedim. ‘1 seneyi alır davanın bitişi’ dedi. Bu nedenle iş 1 seneyi alacağı için Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ne yaptı, o süreç uzamasın diye otobüsü teslim etti. Bolu’nun otobüs problemi zaten kalmadı. Boluspor’un neye ihtiyacı varsa bunu sağlamakta bizim görevimizdir. Bizlerde bu yetkiyi aldığımızda sağlayacağız. İşin hikayesi bu” dedi.