Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İMZA OKULLARI İLKLER İLE ADINI DUYURMAYA DEVAM EDİYOR

İMZA OKULLARI İLKLER İLE ADINI DUYURMAYA DEVAM EDİYOR
Özel İmza Anadolu Lisesi, öğrencilerinin geleceklerine büyük katkı sağlayacak bir proje başlattı. Bolu’da ilk defa düzenlenen “Meslek Tanıtım Günleri “ projesi kapsamında her hafta yeni bir meslek grubunu okullarında ağırlayan İmza Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları söyleşilerle hem meslek içerikleri hakkında hem de üniversiteler hakkında bilgiyi ilk ağızdan, hayatın içinde bu meslekleri icra eden kişilerden öğrenmeye devam ediyorlar.

Meslek Tanıtım Günleri projesini öğretmen ekibiyle beraber yürüten okul Sosyal Etkinlikler Kurulu Başkanı Gizem Oğur, “ Bu proje kapsamında en büyük hedefimiz; hayallerindeki mesleğin daha soyut ve yaşanabilir olduğunu çocuklarımıza gösterebilmek. Hayallerini gerçekleştirecekleri yolda nasıl yürümeleri gerektiğini bizzat bunu başaran kişilerden öğrenmelerini sağlamak” dedi. İmza Anadolu Lisesi öğrencileri bu güne kadar “Neden Diyetisyenlik?” söyleşilerinde Diyetisyen Tuğba Türkcan Yüzüak’ı ; “Endüstri 4.0 ve Geleceğin 10 Yeni Meslek Dalı” söyleşilerinde öğretmen ve eğitim uzmanı olan Sezer Dizmen’ i okullarında konuk ederken “ Sporcu olma yolunda” söyleşilerinde ise Bolu Spor kulübü Teknik Ekibi, Boluspor futbolcuları ve Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı’nın konuğu oldular.

 

Okul Kurucusu Eşref Tarsuslu bu tarz projelerin her alanda desteklenmesi gerektiğini söyleyerek günümüz ve geleceğin meslek gruplarıyla öğrencilerini tanıştırmaya devam edeceklerini belirtti.