Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KİMYASAL ATIK GEREDE’DEN ALINMIŞ

KİMYASAL ATIK GEREDE’DEN ALINMIŞ
Tuzla’da boş bir arazide kimyasal atık gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, malzemeleri Gerede’de bir TIR’dan aldıklarını, tehlikeli kimyasal madde olduğunu bilmediğini söyledi. Metal olduğu söylenen malzemeleri spiral ile parçalarken yangın çıktığını söyledi. Boya çamuru olarak Gerede’den aldığı malzemeyi getirerek gömülmesi için diğer şüphelilere verdiğini söyleyen F.V., pişman olduğunu ifade etti.

Tuzla’da boş bir arazide kimyasal atık gömüldüğü ortaya çıktı. Tuzla’daki kimyasal atık gömülen alana İl Çevre Müdürlüğü, belediye ve emniyet ekipleri sevk edildi.

‘KİMYASAL KOKU’ SORUŞTURMASINDA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Şifa Mahallesi’nde boş bir arazide kimyasal atık gömülü olduğu ihbarı alan emniyet güçleri, durumu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, gömülü olan atık malzemeden numune alarak laboratuvara gönderdi.

Tuzla Belediyesi ekipleri ise kimyasal maddeyi kepçe yardımıyla hafriyat kamyonlarına yükleyerek arıtma tesislerine nakletti. Polis ekipleri yapılan çalışmada olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından Anadolu Adliye Sarayı’na sevk edildi. Mahkeme, 5 şüpheliyi de adli kontrol tedbiri ile serbest bıraktı. Bu kişilerin yurt dışına çıkışları yasaklandı.

GEREDE’DE TIR’DAN ALMIŞLAR

P.U., mahkemedeki sorgusunda, malzemeleri Gerede’de bir TIR’dan aldıklarını, tehlikeli kimyasal madde olduğunu bilmediğini söyledi. Metal olduğu söylenen malzemeleri spiral ile parçalarken yangın çıktığını söyleyen T.U., yangın çıkıntı itfaiyeyi aradıklarını söyledi.

T.U.’nun babası S.U., olay olduğu zaman Çankırı’da olduğunu, çocuklarının yangın çıktığını söylemesi üzerine İstanbul’a geldiğini ve zehirli atık olayıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Boya çamuru olarak Gerede’den aldığı malzemeyi getirerek gömülmesi için diğer şüphelilere verdiğini söyleyen F.V., pişman olduğunu ifade etti.

Zehirli atık ile ilgisinin olmadığını söyleyen R.K. ise, F.V.’nin kendisini arayarak yangın çıktığını söyledi. Yangın olayı üzerine olay yerine gittiğini söyleyen R.K., olay yerine gittiğinde itfaiyenin geldiğini, talep doğrultusunda yangının üzerine toprak attığını kaydetti.