Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Allar’dan Öğretmenler Günü hediyesi

Başkan Allar’dan Öğretmenler Günü hediyesi
Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Öğretmenler günü dolayısıyla "Lider Öğretmen" konulu konferans düzenlendi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu konuşmacı olarak katıldığı Melih Gökçek Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır ve ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenler ve Okul Müdürleri katıldı.

Konferansta lider öğretmenliğin püf noktaları üzerinde duran Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, öğretmenlere liderlik becerilerini geliştirme, karar süreçlerini planlama, uygulama ve hazır bulunuşluk düzeylerini arttırma konularını anlattı. Cemaloğlu, öğretmenlerin eğitim, ölçme ve değerlendirme, mesleki gelişim, motivasyon, öğrenen okul ve sinerjik yönetim, vizyon ve misyon geliştirme, eğitim-öğretim ve yönetimin verimliliğini artırma, eğitim kalitesini yükseltme ve bu konuda sürekli gelişimi sağlamak için gerekli araştırmalar yapmaya yönelik yeterliliklerini arttırma konuları üzerinde durdu. Sorunlu liderlik modelleri ve örneklerinin analizini yapan Prof. Dr. Cemaloğlu ayrıca, interaktif bir şekilde drama, hikâye, oyun, soru-cevap, anlatma ve problem çözme yöntemlerini kullanarak dinleyicilerin yoğun ilgisini topladı. “Liderlik davranışlarının sergilenmesinde uygun ortam nasıl yaratılır?” , “Okullarda iş ve işlemlerin sağlıklı yürümesi için gerekli alt yapı nasıl olmalıdır ve önemi nedir?” ve “Dağıtımcı liderlik nedir? Avantaj/Dezavantajları nelerdir?”gibi soruların anlatımıyla devam eden konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Programa katılan öğretmenler, Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN ALLAR’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ

Gerede Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenleri unutmayarak ilçede görev yapan tüm erkek öğretmenlere kravat ve bayan öğretmenlere şal hediye etti. Gerede Belediye Başkanı Allar ayrıca Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile H. Sadık Öztosun Anadolu Lisesindeki programlara katılarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Mustafa Allar yaptığı konuşmada, "Kutsal bir mesleğin sahipleri, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleğini icra eden öğretmenlerimizi yılın bir gününde değil her zaman saygıyla anıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, onların moral motivasyonunu olumlu yönde artırmak maksadıyla Belediye olarak yanlarında olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın elinden hediyelerini alan öğretmenler ise, "Belediye Başkanımız öğretmenleri unutmadığını göstererek bizleri çok sevindirdi. Aslında önemli olan hatırlanmamızdır. Bizlere verdiği bu değerden ötürü kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdiler.