Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulü sonrasında kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününü Bolu protokolü de kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilk olarak Bolu Valisi Ahmet Ümit yazılı bir basın açıklaması yaparak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mesleklerin en onurlusunu, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, her zaman sevgi ve saygıyla andığımız öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hep birlikte artan bir mutlulukla kutluyoruz.

Ailemizden sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, evlatlarımızın geleceğini inşa ederken özveri ve sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu bir kez daha hatırlıyoruz.

Ülkemiz ve insanlık için hizmet edecek bilim adamları, sanatçılar, devlet adamları, doktorlar, hukukçular, mühendisler ve diğerleri, öğretmenlerimizin öncülüğünde yetişmektedir.

Yarınlarımızın mimarları olan öğretmenlerimiz, misyon ve vizyonlarıyla ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında da şüphesiz en önemli payın sahipleri olacaklardır. Nitekim Başöğretmen Atatürk; “Öğretmenler! Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” diyerek öğretmenlik mesleğinin misyonuna ve önemine dikkat çekmiştir.

Bu vesile ile gerek Bolu’da gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

“Tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise mesajda; “Gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimsel düşünceyi anlatan, yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olan, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi insanı ayrıcalıklı kılan, öz değerlere ulaşmamızı sağlayan tüm öğretmenlerimize saygı ve gönül borcu duyuyoruz. Eğitim kalitesini belirleyen en önemli unsur olan öğretmenlerimizin hak ettikleri özlük ve sosyal hakların biran önce artırılması gerekmektedir. Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyor, Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu memleketin ışığının sönmemesi için ömürlerini bir neslin geleceğine harcayan şehit öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenler dünyanın her tarafından saygıdeğer unsurlardır”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Başöğretmen Atatürk diyor ki ’Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.’ Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran görmelidir. Ancak bugün öğretmenlerimizin bu şükran ve saygıyı gördüğünü söylemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Karsu, mesajının devamında şunları kaydetti: "Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla en fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz, baskı görmekte, sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamakta; yüz binlerce öğretmenimiz de atama beklemektedir. Bu durum dahi hükümetin gençlerimize verdiği değeri açık bir şekilde göstermektedir. Tarihi boyunca öğretmenlere en yüksek değeri veren ve onların yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi bu anlayış ile atanamayan öğretmen ayıbına son verecek, yolsuzluğa giden paraları eğitim sistemimize aktararak, öğretmenin öğrencisiyle, öğrencinin de nitelikli eğitim kurumlarıyla buluşmasını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Büyük Atatürk’ü rahmetle yad ediyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve tebrik ediyorum.”

“Değerli ve fedakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ateş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Uygarlık yarışında ön sıralarda yer almayı kendisine hedef olarak seçmiş, gelişmiş ve kalkınmış toplumlarda, eğitimin belirleyici rol oynadığı kabul edilen bir gerçektir. Ülkelerin eğitime yaptığı yatırım, bir bakıma ülkenin kendi geleceğine yapılan yatırım demektir.

Bizler iş dünyası olarak, iyi eğitilmiş bireylerin, toplumumuzun bütün yönleriyle birden gelişmesi ve kalkınması sürecinde belirleyici faktör olacağının bilincindeyiz. Geleceğimizi ve yarınlarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizi hedeflerine taşıyacak olan nesiller de, iyi yetişmiş, nitelikli ve başarılı eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizin elinde yeşerecek ve şekillenecektir.

Bilgi, donanım ve farkındalık yönünden genç nesillerimizin temeline bugün öğretmenlerimizin kattığı harç ne kadar sağlam olursa, o temel üzerinde yükselen nesiller, ülkemizin yarınlarını o kadar sağlam inşa edecektir.

Bolu iş dünyası adına tüm öğretmenlerimize, bu önemli görev ve sorumluluğun bilinciyle, bugüne kadar verdikleri emek ve her şartta gösterdikleri fedakarlık için saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu vesileyle eğitim camiamızın ve ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirme sorumluluğunu omuzlarında taşıyan değerli ve fedakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, meslek yaşantılarında başarılar diliyorum.”

“Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir”

İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ise yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulü 24 Kasım 1928’dir. Bu önemli adım 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim öğretimin kalitesi ve bu kalitenin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkûmdurlar.

İnsanlığın var olduğu günden bu yana eğitim ve öğretim her zaman önemini korumuştur.

Dünyanın bugün geldiği noktaya baktığımızda eğitim sistemini sağlam temeller üzerine oturtan ülkeler, gelişmelerini büyük oranda sağlamışlar ve her alanda çağdaş toplum seviyesine ulaşmışlardır.

Eğitim sistemimizin en önemli yapı taşlarından biri olan öğretmenlerimiz, gençlerimizin yetişmesinde ve hayata hazırlanmasında anne ve babamızdan daha fazla emeği ve katkısı olan kişilerdir. Toplumumuzda ise öğretmenlere duyulan saygı her zaman devam etmiş, öğretmenlik kutsal sayılan meslekler sıralamasında daima en başlarda yer almıştır.

Yarınların güvencesi ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın insanlığa faydalı bir birey olarak yetişmesinde, öğretmenlerimizin üstlendiği görevler düşünüldüğünde yaptıkları hizmetin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, öğretmenlik mesleğinin toplumumuz için ne anlama geldiğini her fırsatta özellikle vurgulamış “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek öğretmenlere verilmesi gereken önemi ifade etmiştir.

Son yıllarda millilikten ve çağdaş eğitim anlayışından uzaklaşılan eğitim sistemimizi yeniden tesis etmek ve eğitim sistemimizin temel taşları öğretmenlerimize gereken değeri vermek bizim için önemlidir. Böyle anlamlı bir günde öğretmenlerimize 3600 gösterge müjdesini de verebilmek İYİ Parti politikalarımızın temelini oluşturmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diler ve şu anda vazifesini layıkıyla yerine getiren bütün eğitim öğretim camiamızın öğretmenler gününü kutlarız.”

“İnsanımızın yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimize olan inancı ve desteği tamdır”

Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kunuk mesajında; “Yarınlarımızın ümidi öğrencilerimizi vatanını seven, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, aklın ve bilimin ışığında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi için durmadan, yorulmadan görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimiz hepimiz için ayrı bir öneme sahiptir. Kendine ve topluma faydalı insanlar yetiştirmek yolunda, tüm engelleri aşarak sevgiyle çalışan öğretmenlerimiz önemli bir misyonu gururla yerine getiriyorlar.

Ülkemizde insanımızın yarınlarımızın mimarı öğretmenlerimize olan inancı ve desteği tamdır. Öğretmene saygıyı temel alan bir kültürün temsilcileri olarak bizler, onlara olan minnet borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız.

Öğretmenlerimiz; vatanımızı aydınlık bir istikbale hazırlayan,  yarının büyük ve müreffeh Türkiye’sinin mimarları! Şefkatle dokunduğunuz yürekler her daim sizi hatırlayacak. Bu milletin evlatları, umudu, ilhamı, sanatı kısacası insan olmayı, tek ses, tek yürek bir olmayı sizden öğrenecek.

Biz öğretmenler; toplumdaki huzursuzluklar, problemler ve olaylara karşı kendimizi korumak için duvarlarımızı yükseltmek yerine, bulunduğumuz çevreyi yaşanabilir bir konuma getirmenin mücadelesi içerisinde bulunmalıyız.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bugünde, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ederken emekli öğretmenlerimize sağlık, terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.