Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLUSPOR’UN RAKİBİ BELLİ OLDU

BOLUSPOR’UN RAKİBİ BELLİ OLDU
Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Boluspor’un 5.turda rakibi Van Büyükşehir Belediyespor ile eşleşti. Boluspor’u temsilen kura çekimine TFF İstanbul Temsilcisi Ferhat Bağcı katıldı.

Kura çekimine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Erhan kamışlı TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

Çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak 5. Eleme Turu'nda, 4'üncü Eleme Turu galibi 28 takım ile Galatasaray, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Akhisarspor takımları da yer aldı. İlk maçlar 4, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde, rövanş karşılaşmaları ise 18, 19 ve 20 Aralık 2018 tarihlerinde oynanacak.

ALİ DÜŞMEZ: "SİVAS'TAKİ FİNALİN ANLAMI ÇOK BÜYÜK"

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez; kura çekiminde şöyle konuştu:  "Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulumuzun selamlarıyla söze başlamak istiyorum. Güzel oyun tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Kupası spor yaptığım yıllardan beri ilgimi çeken bir turnuva. Son zamanlarda güçlendirmeye çalışıyoruz. Bizim görev süremiz boyunca Türkiye Kupası'nı kazanan takımlar; oldukları şehirlere çok büyük ivme kazandırmıştır. Ayrıca tarihe malolan çok önemli izler bırakmıştır. Maddi ve manevi şartların iyi olması için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak elimizden geleni yapıyoruz. 5 ligin katılımıyla ilk 4 turu bitirdik. 5. Turda 4 ayrı lig var. En alt ligden en üst lige kadar 44 maç canlı yayınlandı. Final maçının nerede oynanacağı önceki hafta açıklandı. Müsabaka Sivas'ta oynanacak. Tabiki bizim Sivas'ı seçmemizde bir anlam var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna basamak temsil eden Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı Sivas'ta 4 Eylül 1919 yılında gerçekleştirildi. Biz de 2019'da bu finali, Sivas Kongresi'nin 100. Yılı sebebiyle Sivas'ta oynatmak istedik. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşamalarının gözler önüne serilmesi için böyle bir karar aldık. Bu finalin ülkemize çok değişik anlamlar yüklediğini düşünüyoruz. Bu turnuvada en iyi olan kazansın diyorum. Bu kura çekiminin tüm camialara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu turnuvada Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk Futbolu'na destek olan Ziraat Bankası ve Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum."

Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı da kura çekimindeki konuşmasında "Umarım Fair-Play çerçevesinde iyi bir turnuva olur. Herkese bol şanslar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kura çekiminin ardından oluşan Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri şöyle:

Antalyaspor - Darıca Gençlerbirliği

Sivas Belediyespor - Trabzonspor

Çaykur Rizespor - Balıkesir Baltok

Nazilli Belediyespor - Göztepe

Gençlerbirliği - Hatayspor

Adana Demirspor - Medipol Başakşehir

BOLUSPOR - VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Altay - Kayserispor

Ümraniyespor - 1461 Trabzon

Menemen Belediyespor - Kasımpaşa

Fenerbahçe - Giresunspor

Fatih Karagümrük - Akhisarspor

Aytemiz Alanyaspor - Kahramanmaraşspor

Bodrum Belediyesi Bodrumspor - MKE Ankaragücü

Evkur Yeni Malatyaspor - Etimesgut Belediyespor

Keçiörengücü - Galatasaray