Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRETMENLERİN ANILARI ANILARDA KALMAYACAK

ÖĞRETMENLERİN ANILARI ANILARDA KALMAYACAK
Bolu Kent Konseyi öncülüğünde yapılan “Anılar anılarda kalmasın” projesi ile emekli öğretmenlerin kaleminden yaşanmış öyküler, bir araya getirilecek.

Emekli öğretmenleri anıları ile geleceğe taşımak ve anılmalarını nesillerce sürdürmek ve mesleğe yeni katılan öğretmenlere özgün örnekler sunmak adına başlatılan projede yaşanmış öyküler bir araya toplanacak.

Projeye katılmak isteyen emekli öğretmenlerin anılarını, 16 punto times new roman fontu ile bilgisayar ortamında yazmaları, kişi yada kurumlarla yasal sıkıntı ve telif ile ilgili sorun oluşturmayacak şekilde yazmaları isteniyor. Anılar iki sayfayı geçmeyecek ve kısa özgeçmişle beraber Kent Konseyi’ne, Bolu Belediye Başkanlığı sekreterliğine ve Emekli Öğretmenler Derneğine teslim edilebilecek.

Konu ile ilgili Kent Konseyinde bir açıklama yapan Bolu Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik projenin detaylarından bahsetti.

Özçelik şöyle konuştu; “Kent Konseyi olarak üç yıldan beri uyumlu ve gayretli bir çalışma içine girerek Bolu’muza bir şey katmaya çalışıyoruz. Burada zaman zaman çeşitli meseleleri konuşurken, öğretmenler günü yaklaşıyor, toplumun en değerli bireyleri olan öğretmenlerle ilgili ne yapabiliriz? Diye bir fikir ortaya çıktı. Hepimizin öğretmenlerle ilgili çok değişik anıları mutlaka vardır. Annemiz babamızdan sonra bizlerde en çok emeği olan insanlar öğretmenlerdir. Bizim Kent Konseyimizde de belli bir sayıda öğretmen arkadaşımız mevcut. Bir proje yapalım, öğretmenlerimizin anılarını yaşatalım diye bir fikir ortaya çıktı, tartışıldı ve neticede böyle bir proje ortaya çıkmış oldu. Projeye bir isim aradık, çeşitli isimler üzerinde duruldu. Projemizin adı, anılar anılarda kalmasın adlı bir proje yaptık. Bu projenin iki üç amacı var. Emekli Öğretmenler Derneğimizle de işbirliği yaptık. Emekli Öğretmenler zaten ağırlıkta. Burada, yıllardan beri bu toplumda görev yapan, emekli olmuş öğretmenlerimizin, öğrencileri ile halk ile yaptıkları, çalışmalarda önemli anılarını yaşatalım diye düşündük. Onlardan anılarla ilgili konularda bilgiler alacağız, bu bilgileri toparlayacağız, bir komisyon oluşturup, komisyon vasıtasıyla becerebilirsek bu anıları kitaplaştıracağız, bundan sonraki nesillere aktaracağız. Burada birinci amacımız, emekli öğretmenlerimizi anıları ile geleceğe taşımak ve anılarını nesiller boyu sürdürmek. Eğitimci deneyimlerini paylaşmak, emeğe saygı, mesleğe yeni katılan öğretmenlere özgün örnekler sunmak, anıları toplulaştırmayı amaçladık. Ne kadar geniş katılım olursa, daha iyi olur.” diye konuştu.