Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇINGI KENDİNDEN EMİN

ÇINGI KENDİNDEN EMİN
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesi, Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ilk isimlerden biri Cahit Çıngı oldu.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesi, Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ilk isimlerden biri Cahit Çıngı oldu. Milletvekili seçimlerinden yeni çıkan CHP’li Çıngı, şimdi Belediye Başkanı olmak için var gücüyle çalışıyor. Gerekli görüşmelerini ve seçim çalışmalarını sürdüren Çıngı, bir yandan Bolu halkı için yeni projeler hazırlarken, kısa sürede açıklanması beklenen adayın kendisi olacağından son derece emin.

Kasım Ayı sonunda aday olarak kendi isminin açıklanmasını beklediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Çıngı, “2019 Mart seçimleri için genel merkezimiz bana göre doğru bir tespitle aday belirlemelerini öne aldı ve açıklamaya da başladı. Bu durum partimizin daha çabuk ivme kazanmasını, örgütlerimizin seçime odaklanmasını sağlıyor. Bolu’da da sanırım Kasım Ayı sonunda adayımız belli olacaktır. Bende bu süreç içinde çeşitli ziyaretler, görüşmeler yapıyorum. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

“ADAPTE SORUNU YAŞAMADIM”

Milletvekili seçimlerinden yeni çıktığını ve adapte sorunu yaşamadığını söyleyen Çıngı, “Ben zaten milletvekili seçimlerinden yeni çıktım. O süre içinde çalışmalarımız vardı çok boşluk bırakmadım ve çalışmalarıma devam ediyorum. Aday olduğumda beraber görev yapacağımız bazı arkadaşlarla da görüşmelerim oluyor. Olumsuz bir şey görmüyorum genel anlamda hem Bolu kamuoyunda hem de başka partilerde siyasi geçmişi olan arkadaşların adaylığıma sıcak baktığını görüyorum. Buda beni mutlu ediyor” dedi.

BOLU İÇİN PROJELER HAZIRLANIYOR

Aday adaylığını açıkladıktan hemen sonra Bolu için proje hazırlamaya başladıklarını dile getiren Çıngı, sosyal projelere ağırlık verdiklerini söyleyerek bazı projelerini de şu şekilde açıkladı; “Bazı arkadaşlarımız Bolu merkezde veya Bolu dışında proje bazında çalışmalar yapıyor. Sosyal anlamda projelerimiz olacak. Bolu’nun 15 yıllık Alaaddin Yılmaz ve AKP gergin ortamından çıkması gerekiyor. Halkımızın huzur içinde yaşayacağı, sorunlarına çözüm üretildiğini göreceği bir düşüncemiz var. Sosyal projelerimizde öncelik kadınlarımız ve çocuklarımız olacak. Tabi küçük esnafımıza da öncelik vereceğiz. Küçük esnaf Türkiye’nin orta direğidir. Örneğin, Bolu’nun mevcut sanayi sitesi kanayan yara olmuştur. Sanayi esnafımızın sorunlarını aşamalı olarak diyalog içinde çözmek bizim işimiz olacak. AKP’nin bakış açısıyla değil, oradaki esnafın bakış açısıyla çözüm üretmek zorundayız. Oradaki insanları mağdur ederek bir rant sağlayarak çözüm üretilmesini doğru bulmuyorum.”

“TARİHE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Cahit Çıngı, Bolu Belediyesinin yeni binasının da yanlış yere yapıldığını düşünenlerden. Tarihi binalara ve alanlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Çıngı, bunula ilgili de şunları söyledi; “Belediye binasının o bölgeye yapılmasını bir mühendis olarak doğru bulmuyorum. Bunun maalesef bir geri dönüşü yok. Orada tarihi bir Yıldırım Beyazıt Camimiz var. Onun yanına böyle bir binanın yapılmış olmasını doğru bulmuyorum. Bu bina başka bir yere yapılmalıydı. Belediyenin getirdiği yükle, bankaların ve trafiğin orada yoğunlaşması söz konusu. Her ne kadar eski eserleri yok etmişsek dahi eski binaları korumamız ve kollamamız gerekiyor. Kurtarabildiğimizi kurtarmamız gerekiyor. Bunlardan biri de yukarı çarşıdaki amele pazarının oradaki binadır.  Geçmişteki her türlü uygarlığa sahip çıkarak korumak durumundayız diye düşünüyorum.”

“BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUM”

Çevresindeki inşalardan da büyük destek aldığını söyleyen Cahit Çıngı, kendisini aday olması yönünde şanslı gördüğünü söyledi. Çıngı şöyle konuştu; “Ben üçüncü sırada milletvekili adayı olduğumda çevremdeki tüm arkadaşlarım ‘Cahit Bey sıranız hak ettiğiniz yer değil’ dediler ve ‘yerel seçimlerde sizi görmek istiyoruz’ gibi temennilerle karşılaştım. Kendi açımdan başarılı bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bizim bu süreçte partimiz tarafından adaylarımızın hemen ortaya çıkması talep edildi. Tanju Beyde net bir şekilde aday olmayacağını, çünkü kendisinin milletvekili olduğunu, Bolu halkının o nedenle ona oy verdiğini ve kesinlikle aday olmayacağını dile getirdi. Hatta genel merkez yoklamalarında, kamuoyunda benim adım çıksa da ben aday olmayacağım diye net bir şekilde söyledi. Sonrasında ben de adaylığımı açıkladım, Erhan Beykoz arkadaşımız da adaylığını açıkladı, ben kendimi şanslı görüyorum. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikaların partimizde görev yapmış eski il ve ilçe başkanlarının benim adaylığım yönünde eğilimleri olduğunu biliyorum. Genel merkezle de temaslarımız sürüyor. Ben kısa sürede adaylık açıklamalarının yapılacağını ve Bolu Belediye Başkan Adayı olarak benim isminin açıklanacağını düşünüyorum.”