Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BARİLLA’NIN MARKA ELÇİSİ LEZZET SIRLARINI PAYLAŞTI

BARİLLA’NIN MARKA ELÇİSİ LEZZET SIRLARINI PAYLAŞTI
Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı'nın 4'üncüsü, dünyaca ünlü şefleri Türkiye'de buluşturdu. Türkiye'de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğin sponsorları arasında küresel gıda lideri Barilla da yer aldı.

Bu yıl "Yaratıcılık" temasıyla düzenlenen etkinlikte Barilla'nın dünyaca ünlü marka elçilerinden, Michelin yıldızlı şef Davide Oldani, konuşmacı olarak yer aldı. Oldani, spesiyal tarifi "Milanese" ile mutfakta yaratıcılık ve lezzet sırlarını katılımcılarla paylaştı.

Gastronomi, mutfak ve mutfak sanatları konularında dünyada ve Türkiye'de önemli etkinliklere destek olan Barilla, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın sponsorları arasında yer aldı. Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleştirilen konferans, dünyaca ünlü şefleri ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

DÜNYA GASTRONOMİSİNİ TÜRK MUTFAĞIYLA BULUŞTURUYOR

Türkiye’yi önemli turizm ve gastronomi destinasyonlarından biri yapmayı hedefleyen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, ülkenin otel, restoran, kafe ve yerel gıda ürünlerinin yurtdışına açılmasında da önemli rol oynuyor. Dünya gastronomisini Türk mutfağıyla buluşturarak bir sinerji yaratan Gastromasa, konferans katılımcılarını UNESCO Gastronomi şehri Gaziantep’te ağırladı. Gaziantep’in tarihi ve kültürel mirasına tanık olan katılımcılar, şehrin kendine has mutfağından lezzetleri de tatma fırsatı yakaladı.

Her yıl farklı bir temada düzenlenen ve dünya gastronomi etkinliklerinde 6’ncı sırada yer alan Gastromasa konferansının bu yılki teması ‘Yaratıcılık’ oldu. Gastronomi dünyası tarafından büyük ilgi gören etkinlikte Michelin yıldızlı usta şefler, bu senenin teması üzerine konuşmalar yaptı ve mutfakta hazırladıkları spesiyal tariflerinin sırlarını katılımcılarla paylaştı.

“İTALYAN MUTFAĞI BİR ZANAAT”

Barilla’nın marka elçisi ve gastronomi akımı ‘Cucina Pop’un mucidi ünlü şef Davide Oldani de Gastromasa Konferansı’nın konuşmacıları arasında yer aldı. 2004 yılında ilk Michelin yıldızını kazanan Şef Oldani, çeşitli baharat ve sebzelerle bütünleşen dana etini bir lezzet şölenine dönüştüren ‘Milanese’ tarifinin püf noktalarını ilk kez Gastromasa’da açıkladı. Konferansın bu yılki teması ‘Yaratıcılık’ ile ilgili konuşma yapan Oldani; “Mutfakta mevsimsellik ve kaliteyi her zaman ön planda tutuyorum. Hafifliğe çok önem veriyorum. Bir yemekte uyum olduğu zaman bu mükemmel bir mutfağı işaret eder. Bu yüzden mutfakta alanın, ambiyansın temiz olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Mutfakta önce mutfağı sevmeyi öğrettiğini söyleyen çağdaş İtalyan mutfağının temsilcisi Davide Oldani; "15 yaşında mutfağa girip, 25 yaşına kadar 'Evet ben şefim' diyen şefleri sevmiyorum. Büyümek için kişinin kendini kıyaslaması önemli. Mutfakta hayal etmek iyidir, bedavadır. İtalyan mutfağı bir zanaattır, öğrenmenin en iyi yoludur. Ancak mutfakta hali hazırda olana da saygı duymamız gerekiyor" diyen Oldani, Gastromasa’ya davet edilmekten ve Türkiye’ye gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, teşekkür etti. Etkinlik süresince Barilla standında Executive Chef Andrea Patrizi ise İtalyan mutfağının klasikleşmiş enfes lezzetlerini katılımcılara ikram etti.

Etiketler: barilla