Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EV SAHİBİ OLMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI

EV SAHİBİ OLMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI
Alemdar İnşaat başlattığı iki yeni kampanyayla daire sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza önemli imkânlar sunuyor.

TÜFE Endeksli Kampanya ile Gram Altına Endeksli Kampanya’nın açılımı hakkında önemli açıklamalar yapan Alemdar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar; “Günümüzde gerek alım gücünün düşmesi gerek maliyetlerin yükselmesi anlamında insanlarımız şu anda barınma ihtiyacına ulaşmakta biraz zorlanıyor. Biz de firma olarak “bunu nasıl kolaylaştırabiliriz? “ diye düşünerek her gün işin matematiğini yaparak yeni kampanyaları yaşama geçiriyoruz. Bu anlamda müşterilerimize, dostlarımıza ve Bolu halkına 2 farklı seçenek daha sunmuş oluyoruz. Gelsinler, incelesinler ve hangisi akıllarına yatarsa buna intibak etsinler” dedi.

Abdullah Bey geçtiğimiz aylarda “Sabit Taksit Sabit Fiyat” garantisiyle başlatmış olduğunuz kampanya ilimizde büyük bir ses getirdi. Bolu’da birçok inşaat firmasının bu yönde kampanya başlattığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni bir kampanyanız olacak mı?

Türkiye genelinde konut kredi faizlerinin belli bir noktanın altına düşmemesi durumunda İnşaat sektörü kampanyalarla hem tüketiciye ulaşma adına hem tüketiciye daha güzel imkânlar sunma adına hem de kendi önünü açma adına bu tip fikirleri geliştirecektir. Biz bunu geçtiğimiz dönemde yaklaşık 3- 4 ay önce konuşmuştuk. O zamanda söylediğim gibi “Birçok firma bizim yaptığımız işi yapar bu da toplumda zaman içerisinde belli bir noktaya ulaşır” diye belirtmiştim. Tabii, bunu biraz daha ileriye götürmek lazım. Çünkü Türkiye’nin gerçekleri ortada. Bu gerçekler çerçevesi içerisinde içinde bulunduğumuz durumu göz önüne aldığımızda konut kredi faizlerinin düşmemesi durumunda – bizim beklentimiz düşmesi noktasında – fakat düşmemesi durumunda firmalarımızın kendi çözümlerini kendi üretmesi ve piyasayı domine etmesi gerekiyor. Bu noktada bizim mevcut kampanyalara ek olarak iki kampanyamız daha olacak. Mevcut kampanyamız bildiğiniz gibi bitmiş dairelerimizde yarısı peşin geriye kalan bölümü 0,98 ile 60 aya ve 2019 yılında bitecek olan projelerimizde 120 aya kadar belli peşinatlarla 120 aya kadar taksitlendirme şeklindeydi.

“Buna ilaveten yeni dönemde iki kampanya daha başlatıyoruz”

Bunlardan bir tanesi TÜFE Endeksli Kampanya. Bu kampanya da şöyle bir avantajımız var. Belli bir faiz belirlenmediği için ve birinci yıla enflasyon farkını direkt yansıtmadığımız için otomatikman bizden daire alacak olan vatandaşlarımız 0,98’e göre avantajlı duruma geliyor. Bunu açıklamasını görmek isteyen müşterilerimizi ofisimize bekliyoruz. Ofisimizde detaylı anlatımlarımızı yapacağız. TÜFE kampanyamızı hem bitmiş dairelerimizde hem de 2019 yılında bitecek olan projelerimizde uygulayacağız. Dolayısıyla bu kampanyamızdan büyük bir beklenti içerisindeyiz.

“Bunun dışında 2’inci kampanyamızda Gram Altına Endeksli Kampanya olacak”

Bu kampanyada da yine faiz söz konusu değil. TÜFE’de de faiz söz konusu değil. Hem faizden uzaklaşmış oluyoruz. Alım satım anlamında faizi kullanmamış oluyoruz. Hem de vatandaşımızı da korumuş oluyoruz. Burada kimse zarar etmemiş oluyor. Netice de insanların temel ihtiyaçları arasında yemek yeme, içme, giyinme ve barınmak gibi temel unsurlar yer alıyor. Barınma ihtiyacının da bir şekilde insanlarımız tarafından çözülmesi gerekiyor. Fakat günümüzde gerek alım gücünün düşmesi gerek maliyetlerin yükselmesi anlamında aradaki makasın açılması vesilesiyle insanlarımız şu anda barınma ihtiyacına ulaşmakta biraz zorlanıyor. Biz de firma olarak ”bunu nasıl kolaylaştırabiliriz?” diye düşünerek her gün işin matematiğini yaparak yeni kampanyaları yaşama geçiriyoruz. Bu anlamda müşterilerimize, dostlarımıza ve Bolu halkına 4 tane seçenek sunmuş oluyoruz. Gelsinler, incelesinler ve hangisi akıllarına yatarsa buna intibak etsinler. Faizsiz seçeneklerimiz bir kere şu anda çok ön plana çıktı. Neticede faiz hepimizin problemi dolayısıyla bu problemi de bu vesileler ile çözme şansımız var. Hem İslami anlamda bir adım atmış oluyoruz. Hem de faizden müşterilerimiz korumuş oluyoruz.

“Fiyatlarda şu anda inşaat sektöründe ‘al’ gösteriyor”

Tüketici fiyat endeksleri her zaman düşük çıkıyor. Üretici fiyatları endeksi şu anda çok yüksek. Bu anlamda ikisinin de ortalamasını almıyoruz ki vatandaşımızı koruyoruz. Burada en düşük olanını almayı tercih ettik. Buna ek olarak ara ödeme koymadık. Belli bir sabit rakamı baştan belirliyoruz. Sabit fiyat garantisiyle her yılın ortalamasını almak kaydıyla bunu devam ettiriyoruz. Burada vatandaşımızın şöyle bir avantajı da oluyor. Eğer gelir imkânları artar daha hızlı ödeme yaparsa çok daha az etkileniyor. Yani sabit bir faiz ödeme söz konusu olmayacağı için geliri de her yıl en az TÜFE oranında artacağı için hem ödemede zorluk çekmiyor hem de ödemeyi hızlandırması durumunda TÜFE’ den etkilenmiyor. Diğerinde diyelim ki faizi 60 ay yaptık ödemek zorunda… Bankadan 120 ay aldı bunu ödemek zorunda… Burada böyle bir zorunlulukta yok. Bunu da sağlamış oluyoruz vatandaşımıza. Dediğim gibi 2019 yılında bitecek olan projelerimizde de bu imkân var. Fiyatlarda şu anda inşaat sektöründe “al” gösteriyor. Şu anda bu durumda olan 2 tane sektör var. Biri İnşaat sektöründeki konut fiyatları çünkü 2017 fiyatları ile hala satış yapıyoruz. İkincisi de bana göre Borsa. Türkiye’de şu anda pahalanmayan iki şey var. Bütün sektörlerde özellikle Perakende ve Gıda sektöründe ciddi fiyat artışları oldu. Bizim inşaat sektörünün maliyetlerinde de anormal derece fiyat artışları oldu. Hatta bazı kalemlerde % 100’ün hatta % 300’e varan artışlar oldu. Biz inşaat sektörü olarak bunların hiç birini 2018 maliyetlerine yansıtmadık. Bunu inşaat sektöründe faaliyet gösteren diğer arkadaşlarımız da yansıtamadı. Ticaret odasında İnşaatçıları temsil ettiğim misyonumla bunu söylüyorum. İnşaatçı arkadaşlarımızın hiç birisi bunu yansıtamadı.

“Yılbaşından itibaren biz yeni fiyatları maliyetlere yansıtmak zorundayız”

Yeni fiyatlarla daire satışına geçmek durumundayız. Zaten elimizdeki stoklarda neredeyse bitme noktasına geldi. Özellikle yabancılara satış son dönemde çok arttı. Ciddi bir sirkülasyon oldu bu dönemde… Vatandaşlığın 250.000 dolar sınırına indirilmesi. Dolar ve Euro’nun yükselmesi yüzünden yabancıların parasının değerlenmesi. Bizim konutlarımızın 2017 yılı fiyatlarıyla satılması nedeniyle ucuz kalması yüzünden yabancılarda geçtiğimiz 2- 3 ay içerisinde ciddi bir satış oldu. Netice itibariyle yaklaşık 6 aydan bu yana Bolu’da konut üretimi neredeyse durma noktasına geldi. Normal üretimin belki % 10’larına düştük. Yani bu süre içinde 1000 konut üreteceksek belki 100 konut ancak ürettik. Dolayısıyla hem ciddi bir satış oldu. Hem de üretimde ciddi bir daralma oldu. Tüm bunları hesapladığımız zaman 2019’da konutlarda benim tahminime göre % 50 oranında bir fiyat artışı olacaktır. Konut almak isteyen vatandaşlarımızın bu fiyat artışlarından etkilenmemesi için bu kampanyaları kaçırmaması gerekiyor aynı zamanda da güzel bir yatırım yapmış olurlar. Şu anda yatırım yapılabilecek iki sektör var. Bir tanesi inşaat ve konut sektörü. Gerçekten fiyatlar çok cazip, kampanyalarda çok cazip. Şu anda bizim arkadaşlarımızın birçoğu hemen hemen aynı kampanyaları yapıyor. Ya da benzer kampanyaları yapıyor.

Abdullah Bey, Konut kredileri önümüzdeki dönemde düşer mi?

Tabii ki düşecek. Bu seyirde devam etmesi bana göre mümkün değil. Fakat konut kredileri düşse bile şu andaki kampanyalarımızın seviyesine gelmesi yakın bir gelecekte mümkün görünmüyor. Bu anlamda kampanyaları değerlendirmek gerekir.

 

Etiketler: alemdar insaat