Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FİKRET ORMAN’DAN BOLUSPOR’A ZİYARET

FİKRET ORMAN’DAN BOLUSPOR’A ZİYARET


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Boluspor Kulübü’nü ziyaret etti. Sohbet ortamında geçen ziyarette, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Hakkı Öztabağ, Profesyonel Futbol Şube Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Kayalıoğlu ve Bolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aziz Özçağlar hazır bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile yakından ilgilenen Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Orman ile Boluspor A takımının, U21 takımıyla oynadığı karşılaşmayı izledi. Orman, maçın ardından Boluspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar’dan takımla ilgili bilgiler aldı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Daha sonra Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“BEŞİKTAŞ TAKIMINI BOLU’DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”

İlk sözü alan Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile dostluklarının çok uzun senelere dayandığını ifade ederek; “Fikret başkanımız, hem meslektaşımız hem de baba dostumuz. Bizim Beşiktaş ile olan muhabbetimiz, dostluğumuz uzun süredir var. Sağ olsun 3 sene önceki kongreden sonra ilk arayan başkanım oldu. Beşiktaş kulübü hocası, Şenol hocamızda evvelde hocalık yaptı. Bizim Beşiktaş kulübü ile dostluğumuz her zaman devam edecek. Sıkıntı yok. Bolu’da baya Beşikta taraftarı var. Çarşamba günü Sakarya’da maçta olacağım ben. İnşallah gene bu milli takım boşluğunda da Beşiktaş takımını Bolu’da ağırlamak istiyoruz” dedi.

“BOLUSPOR SÜPER LİGE YAKIŞIR”

Çarıkcı’nın ardından söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Boluspor’un süper lige yakışacağını ifade ederek; “Boluspor eskiden çok kuvvetli bir takımdı. Geçen sene direkten döndüler, bu sene Allah hayırlısını nasip etsin. Süper lige yakışır Boluspor. Tesisleriyle, yapısıyla İnşallah stadyum işimi de çözerlerse güzel olur” şeklinde konuştu.

“TÜRK SPORUNUN YAPILANMAYA İHTİYACI VAR”

Türk sporunun yapılanmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Orman; “Camia kulüplerinde, şehir kulüplerinde sıkıntı var. Süper lige baktığınız zaman, düşen takımlar amatöre doğru gidiyorlar. Ciddi bir sıkıntı. Gelecek olan takımlarında taraftar sayısı az olan takımlar. Bu rekabetle, şehirlerin takımına sahip çıkmasıyla ve seyirci ile güzel olan bir spor. Şuanda birinci ligde son sıralarda Karabük, Eskişehir gibi takımlar var. Hepsi lig görmüş takımlar. Süper ligde durmak değil. Özellikle şehir takımlarının, futbolu seven yerlerin bu işin içinde olması lazım ki, halkın ilgisi artsın. Futbolun gelişebilmesi için seyircilerin işin içinde olması lazım. Türk sporunun yapılanmaya ihtiyacı var. İyi kulüplerimiz var finansman açısından. Ama iyi kulüplerimizin arkasında seyirci desteği yok” dedi.

“BOLU’YU YAZIN ANTALYA’SINA ÇEVİRMEK MÜMKÜN”

Gerede’de Beşiktaş Oteli’nin inşaatına bu yaz başlamayı düşündüklerini ancak ekonomik sıkıntının boy gösterdiğini işaret eden Orman; “Bu yaz başlayacaktık inşaatına. Fakat öyle bir ekonomik krizden geçiyoruz ki. Bolu’yu yazın Antalya’sına çevirmek mümkün. Burası çok güzel bir yer. Türk futbolu açısından baktığınız zaman bizler gidiyoruz, Avusturya’ya, Slovakya’ya. Dünya paralar harcıyoruz. Bizim yerlerimiz var. Ne eksiğimiz var. Tesis eksiğimiz var. Orada da bu bölgeye yatırım yapılması lazım. Fenerbahçe bir atılım yaptı. Bolu ile beraber bu bölgeyi aktif hale getirebilirsek çok güzel olacak. Kamp demek, vücudu çalıştırmak değil. Maç yapacaksınız. Maç yapmak içinde takımların gelmesi lazım. Antalya’ya 1500’e yakın takım geliyor. Bolu’ya da gelebilir ama tesislerin gelişmesi lazım. Hem ekonomi getirir, hem şehri futbola daha ısındırır” ifadelerini kullandı.

“O GÜN GELSİN BAKARIZ ELİMİZDEN GELDİĞİ SÜRECE”

Devre arasında Boluspor’a oyuncu bazında yardım etme durumlarının olduğunu ancak Euro’daki dalgalanmadan dolayı Beşiktaş’ın da menfaatini düşünmek zorunda olduklarının altını çizen Orman; “Beşiktaş takımı çok pahalı bir takım. Oyuncu ücretleri çok yüksek. Biz devre arasına geldiğimiz zaman kadromuzda boşta duran oyuncularımız için elimizden geleni yaparız ama Euro kurunun artmasıyla beraber makas daha da artıyor. Bizde kendi menfaatimize bakmak durumundayız. Ne kadar kişisel dostluklarımız olsa bile bir gün gelip bir takım 100 lirasını ödeyebiliyorsa, 300 lirasını tercih etme durumunda kalıyoruz. O gün gelsin bakarız elimizden geldiği sürece. Necip bizim kardeşimiz” dedi.

“MİLLİ RUHU YAKALAMAK LAZIM”

Son dönemde eleştirilen Milli takım konusuna da değinen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman;c “Milli takım hocalığı çok zor bir şey. Siz şimdi Boluspor ile oyuncu kadrosunu kuruyorsunuz 1 sene beraber çalışıyorsunuz. Milli takım öyle değil. Birisi Leverkusen’den geliyor, birisi Beşiktaş’tan geliyor, diğer İspanya’dan geliyor. Orada toplama bir takım yaratıyorsunuz. Oradaki bütün oyuncular çok kabiliyetli olsa bile, bir toplama takım oluyor. Milli ruhu yakalamak lazım. Daha önceki başarılarımızda aynı ekipler vardı. Şuanda oyuncu kadrosuna baktığınız zamanda çoğunluğu Türk oyuncularımız ama yurt dışından gelme oyuncularımız” şeklinde konuştu.

“ŞENOL HOCA ÇOK ÖNEMLİ BİR FUTBOL MARKASI”

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in isminin Milli takım teknik direktörlüğü için isminin geçmesinin çok normal olduğunu ifade eden Orman; “Beşiktaş’ta Şenol hocanın yardımcıları Guti. Real Madrid’e hoca olarak dönmesi konuşuluyordu. Hocanın ekibi, senelerdir beraber aynı ekip. Doğru şeyler değil bunlar. Şenol hoca çok önemli bir futbol markası. Önemli bir futbol adamı. İsminin Milli takımla birlikte geçmesi kadar normal bir şey yok.”

“ÇİĞ YEMEDİK Kİ KARNIMIZ AĞRISIN”

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan’a ve Çin’e sattığı oyunculardan dolayı incelemeye alınacağına iddialarına ise Orman Şu cevabı verdi: “UEFA Bizim Arabistan’a sattığımız bir oyuncu yok. Bir tek Çin’e Tosic’i sattık. Ne istiyorlarsa incelesinler. Beşiktaş zaten halka açık bir şirket. Fenerbahçe’de halka açık bir şirket. Kim ne istiyorsa incelesin. Bizim alnımız açık, gönlümüz pak. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın.”