Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SİZLER BİZİM GURUR VE ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZSINIZ”

“SİZLER BİZİM GURUR VE ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZSINIZ”
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Öğrenim ve Araştırma Merkezi’nde eğitim öğretim gören yabancı öğrencilerle sabah kahvaltısında buluştu. İmarethane Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda Başkan Yılmaz öğrencilere “ Sizin her derdiniz de Bolu halkı adına Bolu Belediye Başkanlığı her zaman yanınızdadır” dedi.


Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz eğitim ve öğretim için farklı ülkelerden Bolu’ya gelen yabancı öğrenciler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Öğrencilerin her biriyle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz cep telefonu numarasını vererek “İhtiyacınız olduğunda beni her zaman arayabilirsiniz” dedi. Kahvaltı sonrası Prof.Dr. Halit Karatay bir konuşma yaptı.

6 yıldır Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın her türlü ihtiyaçlarında yanında olduğunu belirterek Başkan Yılmaz’a teşekkür eden Prof.Dr. Halit Karatay şöyle konuştu; “Her yıl üniversitemize değişik ülkelerden eğitim öğretim için gelen öğrenciler var. Bu öğrencilerin bir kısmı kendi imkanları ile geliyor. Toplamda 300 tane uluslararası öğrencimiz var. 45 öğrencimiz Türkiye’den burslu. Harçlarından konaklamalarına kadar bütün imkânları Cumhurbaşkanlığımız tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimiz burada 1 yıl Türkçe hazırlık görüyor. Ardından bölümüne göre 4 ile 6 yıl arasında eğitim öğretime devam ediyor. Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz her yıl öğrencilerimiz kabul ediyor. Öğrencilerimizin sorunları ile ilgileniyor. Sosyal anlamda bir ihtiyacımız olduğu zaman Belediyemizin hep desteğini görüyoruz. Huzurlarınızda kendisi teşekkür ediyor ve Alaaddin Başkansız bir Bolu düşünemiyorum. Türkçe öğrenim ve araştırma merkezimiz açılalı 6 yıl oldu ve o günden bugüne kadar Başkanımız hep yanımızda oldu”

Belediye Başkanı Alaaaddin Yılmaz’da yaptığı konuşmada, “Bolu gelecekte turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. Eğer hedefi bu şekilde koyduysak üniversite ile iç içe olmamız lazım. Eğer Bolu Turizm kenti olacaksa Dünya’nın değişik ülkelerinden gelen gençler bizim misafirimiz. Onların her şeyinden kendimizi sorumlu tutmak zorundayız. Bir derdiniz olduğunda yanınızda bizi göreceksiniz ve Bolu’dan güzel anılarla ayrılacaksınız.

“Gittiğiniz yerlerde de her biriniz Bolu’nun turizm elçisi olacaksınız”

Gönül coğrafyamızdan gelen insanlarla kuvvetli bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Onların her derdiyle dertlenmek onlarla iç içe olmak, kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Onun için sizleri çok sevdiğimizi bilmenizi istiyorum. Bunu da kendi sorumluğumuz olduğu için yapıyoruz. Dünyanın her coğrafyasında gelen ve Dünya’nın renklerini oluşturan sizler bizlerin gurur ve övünç kaynağısınız. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte bu birlikteliğimizi daha pekiştireceğiz. Herkes şunu bilsin. Yabancı öğrencilerin her derdinde Bolu halkı adına Bolu Belediye Başkanlığı sizin yanınızdadır ”şeklinde konuştu.