Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP, KIBRISCIK’TA ADAY BELİRLİYOR

CHP, KIBRISCIK’TA ADAY BELİRLİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Teşkilatı, 2019 Mart Yerel Seçimleri için aday belirleme çalışmaları kapsamında Kıbrıscık’ta temayül yoklaması yaptı.


2019 Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu Teşkilatı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlimiz Kıbrıscık ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Doğan Dağ’ın yeniden aday olmayacağını açıklaması üzerine CHP Bolu Teşkilatı, temayül yoklaması gerçekleştirdi. Temayül yoklaması için Kıbrıscık’a giden CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partililer İlçe Örgütü ile bir araya geldi. Temayül öncesi bir konuşma yapan İl Başkanı Karsu, yerel seçimler için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sandıktan güçlü bir şekilde çıkacaklarını ifade etti.

İl Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Özcan’ın Divan Başkanlığına seçildiği temayülde Kıbrıscık Belediye Başkanı Aday Adaylığına Alaattin Karadoğan, H.Hüseyin Yaman, Emin Tekemen ve Şahin Yerlikaya müracaat etti. Divan Kurulu Başkanlığı, Alaattin Karadoğan’ın İl Genel Meclisine müracaatı olması sebebiyle adaylığının uygun olmadığını belirtti. Yapılan temayül yoklamasından 47 üyenin oyunu alan Emin Tekemen birinci çıktı. Diğer adaylar Şahin Yerlikaya 38 oy alırken, Hüseyin Yaman ise 22 oy aldı.

Belediye Başkanı Aday Adaylığı temayülü sonrasında İl Genel Meclisine Aday Adayı olan üyeler için de yoklama yapıldı. İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan temayülde 76 oy alan Alaattin Karadoğan birinci çıkarken, Satılmış Mayda 53, Hüseyin Aslan ise 39 oy aldı.