Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI HEYECANI

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI HEYECANI
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi tarafından il, ilçe ve beldelerde belediye başkanlarını belirlemek amacıyla 18 Kasım Pazar günü e-temayül yoklaması yapılacak.

Temayül yoklaması ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Saniyelik sürede öbür tarafta görülecek şekilde farklı bir soru işaretine yer bırakmadan bir temayül yoklaması yapılacak inşallah.” dedi.

Aday adaylığı süreci ile ilgili bilgiler de veren Doğanay, 5 Kasım’dan bugüne, 44 kişinin AK Parti’den aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti Bolu İl Binasında düzenlenen toplantıya,  İlçe başkanları, belde başkanları, yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada bir basın açıklaması yaparak AK Parti Genel Merkezi tarafından 18 Kasım’da temayül yoklaması yapılacağını duyuran AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, şöyle konutşu; “18 Kasım 2018 Pazar İl Başkanlığımız konferans salonunda AK Parti teşkilatlarının temayül yoklaması yapılacak. Bugüne kadar geleneksel yöntemlerle yapmış olduğumuz teşkilat temayül yoklamaları bundan sonra e-temayül, elektronik teşkilat temayül yoklaması şeklinde icra edilecektir. Biz daha önce bunları yaparken, pusulalar hazırlatıp, bunlar üzerinde el ve kalem yordamı ile yapılan bir yoklama ile bunu yapıyor idik. İnşallah bu aynı zamanda hem bir tasarruf tedbiri olarak aynı zamanda da işin daha sağlıklı dijital ve elektronik ortamda yapılması noktasında genel merkezimizin almış olduğu kararla birlikte Pazar günü kısmet olursa burada elektronik ortamda bir oylama yapacağız. Herkese bir kart verilecek ve bunu ekrana okutması ile ilçeler kendi ilçeleri üzerinde temayül yoklamasında oy kullanacaklar. Bu öncelikle mevcut belediye başkanının değerlendirilmesi ve daha sonrasında da alt kısımda da düşündükleri adayın yazılması noktasında bir süreç olacak. Bunun direkt karşılığı burada kişi oyunu kullandığı anda AK Parti genel merkezinde kullanılan oy direkt gözükecek. Türkiye haritasını düşündüğümüzde, Bolu haritasına bastığımızda Bolu’da kaç kişi oy kullanmış, saniyelik sürede öbür tarafta görülecek şekilde farklı bir soru işaretine yer bırakmadan bir temayül yoklaması yapılacak inşallah.”

“Şu ana kadar 44 müracaat oldu”

Süreç başladıktan sonra 44 kişinin AK Parti’den aday adayı olmak için müracaat ettiğini kaydeden Doğanay, şöyle devam etti; “Sürecin başlamasıyla 5 Kasım tarihi ile başlayan aday adaylık başvuru sürecinin 12 Kasım itibariyle bitmesi gerekirken, yine genel merkezin almış olduğu bir kararla birlikte bu Cuma’ya kadar uzatılması ile birlikte inşallah Cuma günü son bulacak. Bugüne değin biz de Bolu merkez ve ilçeler ve beldeler olmak üzere şu ana kadar 44 müracaat olmuştur belediye başkanlıkları için. Bolu Belediyesi için 7 müracaat, Dörtdivan Belediye Başkanlığı için 2, Gerede Belediye Başkanlığı için 2, Göynük Belediye Başkanlığı 3, Kıbrıscık Belediye Başkanlığı 5, Mengen Belediye Başkanlığı için 8, Gökçesu Belde Belediye Başkanlığı için 3, Mudurnu Belediye Başkanlığı için 8, Taşkesti Belediye Başkanlığı için 4, Yeniçağa Belediye Başkanlığı için de 2 isim şu ana kadar resmi olarak başvurusunu yapmış durumda. Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sonrasında teşkilat kendi bünyesinde temayül yoklamasını yaptıktan sonra artık ondan sonra karar mercii olarak belirli istişareler, gerek il gerek ilçe başkanları ile birlikte yapılan düzeyde, daha sonra milletvekillerimizle genel merkezde yapılan istişareler sonucunda genel merkezimi iller ve ilçeler hakkında belediye başkanlıkları açıklamasına devam edecek. Bizler de teşkilat olarak sahalara inip güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz inşallah.”