Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNCE KONFERANSI DÜZENLENDİ

 BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNCE KONFERANSI DÜZENLENDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü tarafından Kültür Merkezi Pembe Salonda “Bilgi İşlemsel Düşünce” adlı konferans düzenlendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, “Bilgi İşlemsel Düşünce” konulu konferans düzenlendi. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kalelioğlu tarafından verilen konferansa akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve bilgi işlem meraklıları katıldı.

BİLGİ İŞLEMSEL DÜŞÜNCE, ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİSİDİR”

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen konferansta, bilgi işlemsel düşüncenin aslında bir üst düzey düşünme becerisi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kalelioğlu konuşmasında, “Son zamanlarda popüler olan ama bizim aslında programlama eğitimi içinde öğrettiğimiz bir beceri. Dijital çağın artık herkes için öngördüğü bir beceri olarak karşımıza çıkar. Bilgi işlemsel düşünce, zihinsel bir sürece vurgu yapar. Bilgisayar dilinde düşünceyi, problemleri çözmek için bir formülleştirme süreci gibi tanımlayabiliriz. Kendi içinde yenilenen bir süreçtir. Karşılaştığımız zor problemlere ilişkin ayrıştırma, problemi alt problemlere ayırma, soyutlama yapma gibi detayları kapsar. Bilgi işlemsel düşünce sorunları önleme, hataları düzeltme, kötü senaryolara karşı önlem alma gibi zihnimizin yaptığı aşamalardır. Kavramın altında neler olduğuna, neyi ifade ettiğine yönelik bizlere bir fikir sunar” ifadelerini kullandı.

Bilgi işlemsel düşüncenin altında sadece problemleri çözmek değil aynı zamanda bunu bilgisayarın anlayacağı bir formata dönüştürmek olduğunu da ifade eden Doç. Dr. Kalelioğlu, bunun aşamalarını ayrıntılı şekilde anlattı. Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Filiz Kalelioğlu’na Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz tarafından teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi.