Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SİYEZ BUĞDAY TOHUMU EKİLDİ

SİYEZ BUĞDAY TOHUMU EKİLDİ
Dörtdivan Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı ortak projeyle geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Siyez Buğdayı tohumları, Çavuşlar Mahallesi Ötekarşı mevkiinde 5,5 dönümlük araziye ekildi.


Kadim bir geçmişi bulunan ata yadigârı Siyez Buğday üretimini Dörtdivan’da yaygınlaştırmak üzere İlçe Kaymakamlığı ve Dörtdivan Belediyesi olarak yeni bir projeye imza attı.

 

Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’nun eski görev yeri Kastamonu/Seydiler ilçesinden tedarik edilen Siyez buğdayı Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu ve İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’nun katılımıyla Çavuşlar Mahallesi Ötekarşı Mevkiinde 5,5 dönümlük arazide toprakla buluştu.

 

Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu Siyez Buğdayı İle ilgili yaptığı açıklamada; ”Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan Siyez Buğdayı doğal ortamında ilaçsız, gübresiz büyüyebilen tek tahıl türüdür. Lezzetli, besin değerleri yüksek olan bir buğday çeşididir. Sağlıklı nesiller oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine destek vermek için İlçe Kaymakamlığı ve Dörtdivan belediyesi olarak bu projeyi oluşturduk. Projeyle, verimi yüksek olan Siyez Buğday üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması hedefliyoruz. İlçe Kaymakamımız Yusuf Kaptanoğlu’nun eski görev yeri Kastamonu/Seydiler ilçesinden 150 Kg tedarik ederek bugün 5,5 dönümlük arazide toprakla buluşturduk. Buradan elde edilecek tohumlarımızı çiftçilerimizle paylaşacağız. İnşallah Siyez Buğdayı Bolu’ya ve Dörtdivan’ımıza katma değeri yüksek ürünler arasına girmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bolu’muza ve Dörtdivan’ımıza hayırlı olsun ”dedi.