Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİLİ KADINLARDAN DİYABET UYARISI

AK PARTİLİ KADINLARDAN DİYABET UYARISI
AK Parti Bolu Kadın Kolları “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Haber: Aslı Akış

Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinliğe AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler,  kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı.

AK Parti Kadın Kolları, Diyabet Gününe dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. “Hareketli Ol Diyabetli Olma”  sloganıyla diyabette farkındalık oluşturmak ve diyabet ile mücadele etmek amacı ile düzenlenen etkinlik 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.

“DÜNYADA 425 MİLYON DİYABETLİ VAR”

Diyabet, zamanında ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabildiğini ifade eden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler;  “Uluslararası Diyabet Federasyonu IDF 2017 verilerine göre dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır. Bu demektir ki her 11 kişiden 2’si diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden 1’i kendinin diyabet hastası olduğunu bilmemektedir, teşhis konulamamaktadır. Diyabet açısından risk gurupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta başka kalp krizi, böbrek yetmezliği, ayak rahatsızlıkları yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlara neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ BİLİNCİ OLUŞMASINI İSTİYORUZ”

Diyabetin verdiği zararlara dikkat çeken Güler; “Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlemesi halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak için 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunu ayrıca ailede farklılık yaratmak için AK Parti Kadın Kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını istiyoruz. Herkese sağlıklı diyabetsiz günler diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından Diyabet Gününe dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen AK Parti Kadın Kolları vatandaşlara mavi balon dağıttı.