Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARZU AYDIN’A ÖNEMLİ GÖREV

ARZU AYDIN’A ÖNEMLİ GÖREV
Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Üyesi olarak komisyona seçilen AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, komisyon tarafından uluslararası bir grupta Türkiye'yi temsil etme adına önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Aydın; “TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyelerinden biriyim. KEFEK ve GREVIO Türkiye kadına karşı şiddetle mücadele ne kadar etkin olduğunu gösteren sözleşmenin taraflarından biri” dedi.

Haber: Aslı Akış

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), Türkiye’de kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması ve cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadele etme amacına katkı sunmak üzere 2009 yılında 5840 sayılı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu ile kuruldu.

Arzu Aydın, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile kadına karşı şiddetle mücadele edileceğinin altını çizerek GREVIO’nun da Avrupa sözleşmesinin getirdiği bir üst kurul olarak çalışmalar yapacağını kaydetti.

“SÖZLEŞMEYİ İLK İMZALAYAN ÜLKELERDEN BİRİ”

Aydın komisyonda bakanlıklardan uzman kişilerin yer aldığını belirterek; “Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyelerinden biriyim. KEFEK grubu mecliste kadına karşı özellikle aile içi şiddet ve kadına karşı şiddet ile mücadeleye ilişkin işlemler yapan, bunlarla ilgili gelen talepleri değerlendiren, uzman görüşlerine başvuran ve aynı zamanda bunların fiiliyata geçmesini yani kanunlaşması açısından da görüş ifade eden bir komisyon” diye konuştu.

“KOMİSYON 15 KİŞİDEN OLUŞUYOR”

GREVIO’nun içeriğinden de bahseden Aydın; “Bu komisyonun bir de üst kurulu var GREVIO adında. Bunun da anlamı kadına karşı şiddetle mücadele ve aile içi şiddetle mücadele. GREVIO’da bir Avrupa sözleşmesinin getirdiği bir üst kurul. İstanbul sözleşmesi bu bağlamda Türkiye’nin de kadına karşı şiddetle mücadele de ne kadar etkin olduğunu gösteren bu sözleşmenin taraflarından biri. Türkiye bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerden biri. Bu konuda bilirkişiliği olan 15 kişiden oluşan komisyon. 15 kişi Avrupa devletlerinden geliyor. Bizde Türkiye ayağında Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddete Karşı Mücadelede Uzmanlar Grubu (GREVIO) kurulunun başkanlığını da Prof. Dr. Feride Acar yürütüyor. Ancak onun görev alanı 2019’da bittiği için Türkiye’yi temsilen biz şimdi yeni bir aday ile yola çıkacağız.  Başkanın Türkiye’de kalması açısından bu konuda yeterliliği olan kişilerle inşallah onları belirlemek noktasında oluşturulan bir komisyonda hem KEFEK Komisyonunda hem TBMM’de temsilen şahsımız görevlendirildi. Biz de bu aşamada ilk toplantıyı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen uzmanlarla TBMM’Yİ temsilen komisyonda kendisinin yer aldığını ifade eden Aydın; “İlerleyen aşamalarda da bu adayın Türkiye’yi temsilen gönderilecek adayın belirlenmesi noktasında da çalışmalarımız devam edecek. Ben bir Bolu milletvekili olarak inşallah Bolu’da biz de bunu duyuracağız. Bu konuda yeterliliğe sahip bir kadının bizi de temsilen orda aday olmasını gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu.