Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

7. KÖROĞLU SEMPOZYUMU HAFTA SONU BAŞLIYOR

7. KÖROĞLU SEMPOZYUMU HAFTA SONU BAŞLIYOR
Tabiatın Kalbi Bolu, 17-18 Kasım tarihinde 7. Köroğlu Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Türk dünyasının ortak halk Kahramanı “Köroğlu” adına Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde hafta sonu 7. Köroğlu Sempozyumu düzenlenecek.

Bolu Belediyesi, 17–18 Kasım tarihleri arasında BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi salonda gerçekleşecek sempozyumun programını açıkladı.

‘Türk Dünyasında Köroğlu ve Müzik Kültürü’ konulu 7. Köroğlu Sempozyumu, 17 Kasım Cumartesi günü açılış konseriyle başlayacak. Saat 10.30’da başlayacak konser, İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Halk Çalgıları Dörtlüsü tarafından verilecek.

Ardından saat 16.00’da bağlama ustası, bestekar, şair Kemal Bilsel Sarısözen sahne alarak, bağlama konseri verecek.

İlk günün son etkinliği ise aşık atışmaları olacak. Dr. Doğan Kaya, Aşık Behrami, Aşık Kaplani, Aşık Mustafa Aydın ve Aşık Hüseyin Aköğretmen tarafından gerçekleştirilecek aşık atışmalarıyla sempozyumun ilk günü sona erecek.

Etkinlikler kapsamında 18 Kasım Pazar günü ise Öğretim Görevlileri Gül Yıkılmaz ve M. Şahin Akıncı tarafından saat 14.00’de şan konseri düzenlenecek.

Sempozyum için Cumartesi ile Pazar günleri 09.30 ile 13.00 saatleri arasında Bolu Belediyesi tarafından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ek otobüs seferler de düzenlenecek.  Sempozyuma katılmak isteyenler Asmalı durak ve merkez durağı (Sultan hamamı önü) önünden kalkacak servislerden ücretsiz yararlanabilecekler.