Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2. Köroğlu Yazarlık Mektebi

 2. Köroğlu Yazarlık Mektebi
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2. Köroğlu Yazarlık Mektebi, tarihî Bolu Gülezler Konağı’nda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. 


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin açılış programı tarihi Gülezler Konağı’nda gerçekleştirildi. Açılışa; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Erol Ayaz, Proje Koordinatörü-Yazar Fahri Tuna, il müdürleri, projede görev alacak yazarlar, şairler, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Proje Koordinatörü Yazar Fahri Tuna, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e Köroğlu yazarlık mektebi projesi ve Yazı’yorum dergisi hakkında bilgiler verdi.  Burada Öğrencilere hitab eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, 15 Temmuz’daki ruhun önemine değinerek birlik ve beraberliğin medeniyetler açısından önemine vurgu yaptı. Vali Ümit şöyle konuştu: “Bizler büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Medeniyetimizden haberimiz olması gerekiyor. Bizlerin medeniyet anlayışı hizmet adalet huzur getirmektir. Bizlerin geçmişi, düşünenimiz yazarımız, okuyanımız ve bunlara bağlı olarak inanan insanlarımız vardı. Kısacası derinlemesine ruhumuz vardı. Bu derinlemesine ruha sahip olabilirsek eğer gözümüzün alabildiğine hayalimizin alabildiğine yüzyıllara binyıllara kadar yaşamaya ve yaşatmaya devam ederiz. Özetle Kültür ve medeniyetimizi öğrenmemiz gerekiyor. Bunlarda yazmakla, okumakla, yazdırmakla, okutmakla öğrenebilir ve başarabiliriz. Şairimizin birisi medeniyeti şöyle tarif ediyordu: medeniyet; Karanlıkta esnerken ağzımızı kapatmaktır. Günün sözü bu olsun. Gündüz esnerken ağzımızı kapatırız ya da birisinin önünde herkes önünü ilikler. Bizler en karanlık yerde en müstesna yerde bizi bir gözetleyen var diye bunun bir hesabı var diye düşünmemiz gerekiyor. Hatta düşüncemizin bile bir hesabı var bilmemiz gerekiyor. İşte medeniyet budur.”

Vali Ümit Medeniyetimizi teşkil eden edebi metinlerin, genç kuşaklarla buluşturulması gereğine dikkat çekerek, Köroğlu Yazarlık Mektebi gibi projelerin bu açıdan önemli olduğunu ifade ederek proje ekibine teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, programın açılışına katılımlarından dolayı Vali Ahmet Ümit’e teşekkür ederken kendisine Köroğlu Yazarlık Mektebi Öğrencileri tarafından çıkarılan Yazı’yorum Edebiyat ve Sanat Dergisi’ni takdim etti.

4 atölye 130 öğrenci

Gülezler Konağı’nda başlayan Köroğlu Yazarlık Mektebi’nde bu yıl, 130 öğrenci 4 atölyede eğitimler alacak. Edebiyat ve Şiir Atölyesi, Editörlük-Dergicilik Atölyesi ve Güzel Sanatlar Atölyesi (Sinema ve fotoğraf) olmak üzere dört atölyede şair yazar, sanatçı ve yönetmenlerin vereceği eğitimler sonunda ortaya çıkan özgün çalışmalara geçen yıl olduğu gibi Yazı’yorum edebiyat ve sanat dergisinde yayımlanacak.