Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ATA’SINI ANDI

BOLU ATA’SINI ANDI
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Bolu Anıt Parkta düzenlenen törenle anıldı. 7’den 70’e tüm vatandaşların katılımıyla, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe sirenler çaldı, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.


Haber: Aslı Akış

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80’inci yılında Anıt Park’ta düzenlenen törenle anıldı. Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı

09.05’TE HAYAT DURDU

Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Saat 9’u 5 geçe siren seslerinin yükselmesiyle beraber tüm Bolu’da hayat durdu, yoldan arabası ile geçenler durdu, yürüyenler durdu ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

ATATÜRK 80. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Anma programı, Anıtpark’taki çelenk koyma töreninin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mavi Salonda yapılan program ile devam etti.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Yıldız günün anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ADINI TARİHE NAKŞETTİRMİŞ”

Yıldız,  Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin güçlenmesi için durmadan, yorulmadan çalışılması gerektiğine dikkat çekerek; “ Hayat hikâyesinin sayfalarında hep mücadeleyi, milleti için attığı adımları, kararlılığı, akıl ve bilim ışığında ilerlemeyi, yeniliği, hizmet aşkını bulacağımız büyük deha Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş mümtaz bir devlet adamıdır. Atatürk, hem milli mücadelede hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüş, Türk milletine güvenmiş ve ilhamını hep bu aziz milletten almıştır. Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmamız gerekmektedir. Bunun için 10 Kasımlar aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın ilham kaynağı haline gelmelidir. Bu düşüncelerle gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diliyor aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum” şeklinde konuştu. 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Konuşmanın ardından Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından  “Güneşin Adı Atatürk” isimli oratoryo sergilendi. Büyük bir titizlikle hazırlanan ve katılımcılardan büyük alkış alan oratoryo, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mavi Salonda düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80’inci yıl dönümünü anma programı Vali Ahmet Ümit ve beraberindekilerin öğretmen ve öğrencileri tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.