Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BÖYLE KURTARDILAR

BÖYLE KURTARDILAR
Zonguldak'ta, 4 ilin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.


Bölge eğitim ve tatbikat kampına Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'taki UMKE, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) ekipleri katıldı.

Devrek ilçesi Egemenlik Parkı'nda, UMKE personellerinden oluşan 80 personele temel kampçılık, afet psikolojisi, triaj, ezilme sendromu, fizik kondisyon, el becerileri ve koordinasyon gibi teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Devrek Kaymakamlığı ve Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve yarın sona erecek kampta, ekiplerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

Senaryo gereği ilçede meydana gelen depremin ardından vatandaşlar, AFAD İl Müdürlüğü'nü arayarak ihbarlarda bulundu ve yardım istedi.

Bunun üzerine ekipler, olay yerinde incelemelerde bulunarak, ağır, orta ve az hasarlı binalarla enkaz altında kalan vatandaşların yerlerini tespit etti. Alınan noktaların ardından telsizle merkez arasında görüşme yapılarak, sağlık ekipleri olay yerlerine sevk edildi.

Olay yerine gelen ekipler gerekli çalışmaları yapmalarının ardından yaralı 6 vatandaş, UMKE ekiplerinin müdahalesiyle ambulanslara taşındı.