Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZLEMLE ANIYORUZ

ÖZLEMLE ANIYORUZ
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçti. Bolu’dan önemli isimler de 10 Kasım nedeniyle açıklamalarda bulundu.

10 Kasım nedeniyle yapılan açıklamalar şöyle;

10 Kasım’ları sadece bir yas günü olarak değil, milletçe sahip olunan değerleri hatırlama günü olarak görmek gerektiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği onurlu mücadelenin yol göstericisidir. Bizler bu mücadeleyi her zaman hatırlayacak, en önemli emaneti olan Cumhuriyetimizi yaşatmak için, geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 80’inci yılında rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum. Ömrünü Türk milletinin bağımsızlığına, egemenliğine ve birlik beraberliğine adayan Gazi Mustafa Kemal’in, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefini sürekli daha ileriye taşıma gayreti içindeyiz. ‘Güçlü Türkiye’nin evlatları olarak 10 Kasım’ları sadece bir yas günü değil, Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı hatırlama günü olarak görmeliyiz. Ülkemizi küresel alanda daha yukarılara taşımak, zorlukların üstesinden gelmek için, milli mücadelemizi her zaman hatırlayacak; köklü manevi değerlerimizden ve tarihimizden aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle cennet vatanımızı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; onları minnetle yad ediyorum .”dedi.

“Türk Ulusunun yetiştirdiği büyük komutan”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise yayımladığı mesajında; “Ömrünü bir hayale adadı. Türk milletinin, özgür ve daima başı dik sonsuza kadar yaşaması için, yılmadı, yıkılmadı savaştı ve kazandı. O bütün hayatını milletine adadı. Çöken bir imparatorluğun küllerinden genç ve dinamik bir Cumhuriyet ateşi yakmayı başardı. Çaresiz yoksul bir halktan bir millet meydana getirdi. Türk Ulusunun yetiştirdiği büyük komutan, varoluş mücadelesinin mimarı, bu toprakların evladı, Atası, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk.” ifadelerine yer verdi.

“Saygı ve şükranla anıyoruz”

Atatürk’ü saygı ve şükranla andığını belirten AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 80. yılında saygı ve şükranla anıyoruz. Hayatını, ülkesine adayan Gazi Mustafa Kemal’in, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyetinin mirasında yükselen bir ülke olarak, hiçbir dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın, mazlum coğrafyanın sesi olmaya devam etmektedir. Şurası muhakkak ki; ülkemiz, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan, uluslararası sorunların çözümünde stratejik rol üstlenen, hamleleri ile ilham kaynağı olan bir ülke durumundadır.  Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana, kadim medeniyet kültürü ve geleneği ile “imkânı olan değil, imanı olan kazanır” iradesi, duası ve kurtuluş mücadelesi ile her türlü sıkıntının üstesinden gelmiştir.”

“Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız”

Atatürk’ün yaşamı, düşünceleri ve tarihe mal olmuş, eşine az rastlanır başarılarıyla tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lider olduğunu vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu güne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda fazlasıyla gelişmiş durumdadır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesile taşıyacağız. Bizler; Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.”

“Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, bir mesaj yayımladı. Karsu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım dolayısıyla acımız bir kez daha tazelenmiştir. Vatanımızı başlatmış olduğu kutlu mücadele ile iç ve dış tüm tehlikelerden arındıran Yüce Atatürk, kurduğu Cumhuriyetimizde gerçekleştirdiği köklü devrimler ile geleceğe sadece düşmandan arındırılmış bir vatan değil, düşmana karşı her türlü savunma ve taarruzu gerçekleştirebilecek fikirler de bırakmıştır. İleri görüşlülüğü, kararlı duruşu ve bitmeyen azmi ile vefatından sonra bile bizlere ışık tutmaya devam etmektedir. Bizler de Ulu Önderimiz Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümeye and içtik. Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir şekilde ülkemizi hep birlikte geleceğe ulaştırmak için var gücümüzle çalışacak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz. Tüm bu duygu ve düşünceler ile vefatının 80’inci yıldönümü dolayısıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.”

“Atatürk ekonomik gelişme ve kalkınmanın önemine vurgu yapmıştır”

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ise mesajında şu ifadeleri kullandı; “Kurtuluş mücadelemizin önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde rahmet ve minnet ile anıyoruz. Atatürk, yaşadığı çağa damgasını vurmuş, taraflı tarafsız tüm dünyanın gözünde büyük hayranlık uyandırmış örnek bir lider, ileri görüşlü bir komutan ve devlet adamıdır. Atatürk, askeri dehasının yanında, ekonomi konusunda da “Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır” diyerek ekonomik gelişme ve kalkınmanın önemine vurgu yapmış, önemli bir vizyon ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti bugün, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma amacı doğrultusunda, 100. Yaşında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefiyle ilerlemektedir. Bizler de Bolu iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğine olan sarsılmaz inancımızla, yarınların güçlü ve müreffeh Türkiye’sini el ele, hep birlikte inşa etme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Her gün bir öncekinden daha fazla çalışacağız ve üreteceğiz. Bu aziz Cumhuriyetin bireyleri olmanın gururu ve milletimizin birliği ve beraberliğinden aldığımız güçle, Atatürk’ün ve canlarını bu vatan uğruna feda etmekten bir an bile çekinmemiş olan bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarının bizlere bıraktığı bu aziz emaneti yarınlara hep birlikte taşıyacağız.”