Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLMEK KURSİYERLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

BOLMEK KURSİYERLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ
Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kursiyerleri, hepsi birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı üstünde bulunan alanda kurulan serginin ve yeni yöresel ürünler satış alanının açılışını AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı.


Bolu Belediyesi tarafından, yöresel ve el emeği ürünlerin üretim, tanıtım ve satışının gerçekleşmesi adına hayata geçirilen Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın kursiyerleri tarafından bir sergi açıldı. Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı üstünde bulunan alanda kurulan serginin ve yeni satış mağazasının açılışına AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Bolu’nun turizm kenti olacağını hep ifade ediyoruz. Yöresel ürünlerin satışı ve turizme katkısı anlamında bir döngü sağlanması gerekiyor. Abant’ta Gölcük’e çok sayıda ziyaretçi geliyor. Fakat bu ziyaretçiler Bolu merkeze gelmiyor. Gelmesi için de bir şeyler yapılması gerekiyor. Bulunduğumuz alanı hem yöresel kursların verildiği hemde sergilendiği bir yere dönüştürmemiz gerekiyor. Yukarı çarşının restorasyondan sonra burayla uyum sağlaması lazım. Daha sonra turların merkeze gelmesini sağlayarak Bolu’da üretilen ürünleri pazarlamamız gerekiyor. Bunu sağlama konusunda herkesin düşüncesine fikrine ve emeğine ihtiyacımız var. Eğer döngüyü sağlayabilirsek bizlere artık ihtiyaç olmadan burası devam eder”  dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış gerçekleştirilerek sergi gezildi.