Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÇOK CİDDİ BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ”

“ÇOK CİDDİ BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant Dereceören köyü yolunda bulunan Abant Yeşil Vadi’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Haber: Aslı Akış

Kahvaltıya, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu yuvası haline gelen metruk binalar hakkında verdiği talimat hakkında Bolu’da metruk bina anlamında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yılmaz; “Bakanımız bizim göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmaların bir an önce yapılmasını talep ediyor ki Bolu’da bu çözülmüş durumda” dedi.

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ AÇISINDAN SIKINTI”

Başkan Yılmaz, metruk binaların yok edilmesi konusunda çok ciddi mücadele içinde olduklarını belirterek; “Metruk binaların sadece uyuşturucu ile mücadele anlamında değerlendirilmesi gerekmez. Metruk binalar görüntü kirliliği açısından sıkıntı oluşturur. Dolayısıyla şehircilik anlamında metruk bir bina diye bir binanın olmaması gerekir. Zaten Bolu’da konut anlamında pek kullanılabilecek metruk bina olmadığını söyleyebilirim. Ancak Bolu’da metruk bina pozisyonunda olan odunluk gibi ufak tefek kenara yapılan küçük yapılar vardır. Göreve geldiğimizden bu güne kadar bunların yok edilmesi ile ilgili çok ciddi bir mücadele içindeyiz. Şu an 4 bin 500’ün üzerindeki bu tür yapıları Bolu’da yıktık. Bazı ufak tefek yerlerde kaldı. Zaten konut gibi olup da içinde problem olan binayı durdurmamız mümkün değil. Bir de tabi çocuklarımızın zarar görmemesi için uyuşturucu ile ilgili sıkıntıların burada daha çok olduğu hatta bazı kötü işlerin yapıldığını gördüğümüz yerler vardır. Buralar özel gözetim altında ve bunları yok etmek görevimiz. Sağolsun bakanımız da bizim göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmaların bir emirle bir an önce yapılmasını talep ediyor ki Bolu’da bu çözülmüş durumda. İnşallah bütün illerimizde çözülür” şeklinde konuştu.