Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMNİYETTEN SIKI DENETİM

EMNİYETTEN SIKI DENETİM
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından emniyet kemeri takmayan, seyir halinde cep telefonu kullanan ve kırmızı ışık kural ihlali uygulaması yapıldı.


HABER: Aslı Akış

Kural ihlalleri nedeni ile artan kazaları önlemek ve caydırma amacıyla 1 saat boyunca D-100 YSE ışıklı kavşağı Ankara istikameti ve Şehitler Caddesi istikametine MOBESE kamerasıyla kayıt altına alınarak yapılan denetimlerde 10 kırmızı ışık ihlalinden 2 bin 350 TL, 2 emniyet kemeri takmamaktan 216 TL, 3 cep telefonu 705 TL, 2 muayenesiz araç kullanmaktan 470 TL, 2 ehliyetsiz araç kullanmaktan 4 bin 36 TL olmak üzere toplamda 19 araca 7 bin 317 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca cezalara itiraz eden vatandaşlara, kayıtlar gösterildi.

7148 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla, 2918 sayılı Kanunun 7, 21, 26, 32, 34, 46, 51, 67, 68, 73, 74 ve ek 2 maddelerinde değişiklik yapılmış ve değişiklikler 26 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlandı. Değiştirilen cezalarla ilgili olarak yeni ceza miktarları uygulanmaya başlandı.

“UYGULAMALARI ARTTIRDIK”

Bolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Aslı, denetimlerle ilgili bilgiler verecek amaçlarının vatandaşın can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Aslı; “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri olarak haftanın belirli günlerinde değil hemen hemen her gün halkın yoğun olduğu kavşaklarda uygulamalarımızı arttırmış olmaktayız. Özellikle kırmızı ışık uygulamalarında kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere kesinlikle taviz vermiyoruz gerekli cezai işlemi uygulayıp gerekli bildirimi yapıyoruz.

“AMACIMIZ CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK”

Bizim bu konudaki amacımız vatandaşa cezai yaptırım uygulamaktan çok halkımızın gidebilecekleri yerlere daha güvenilir bir şekilde varmaları konusunda can güvenliğini sağlamak. Ceza yazıp yazmamak sorun değil tabi ki kural ihlali yapan varsa biz cezalarını kesinlikle uyguluyoruz. Haberlerde izliyorsunuz D-100 karayolu üzerindeki kırmızı ışık ihlallerinin sonucunda genellikle ölümlü kazalar meydana gelmekte.

“KURALLARINA UYDUKLARI MÜDDETÇE HİÇBİR SIKINTI OLMAZ”

4 ekip olarak YSE ışıklı kavşaktan Ankara ve Şehitler Caddesi istikametine yaptığımız uygulamalarda sivil giyimli bir memur arkadaşımız kendi kameramızla çekim yapmakta. Yapmış olduğumuz denetimde özellikle kırmızı ışık ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan ve seyir halinde cep telefonu kullanan araç sürücülerine gerekli cezai işlemi uyguluyoruz. MOBESE’lerimiz zaten devrede biz de sahaya çıkarak vatandaşımıza yaptığı ihlalin kamera kaydını izletiyoruz, cezaiyi işlemini uyguluyoruz. Sürücülerimizin daha bilinçli bir şekilde araç kullanmaları gerektiğini ve trafik kurallarına daha dikkatli ve özenli uymaları konusunda düzgün bir üslup ile uyarıyor kendilerine ifade ediyoruz. Trafik kurallarına uydukları müddetçe hiçbir sıkıntı olmaz. Sürücülerimizden de özel bir isteğimiz var araç kullandıklarında karşıdaki insana saygılı davranırlarsa herhangi bir problem yaşanmaz” şeklinde konuştu.

Son olarak hedeflerinin daha düzenli ve güvenli trafik olduğunu kaydeden Mehmet Aslı; “Yapmış olduğumuz denetimlerle trafikte ihlallerin azaldığını gördük bundan sonra da denetimlerimiz etkin bir şekilde devam edecektir. Araç sürücülerimize kuralara uyarak trafikte seyir ettikleri için sayın valimiz ve sayın emniyet müdürümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.