Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OZON TEDAVİSİ İLE HASTALIKLARA SON

OZON TEDAVİSİ İLE HASTALIKLARA SON
Uzm. Dr. Özgür Aslan, BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan ozon tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı. Aslan; “Hormon bozuklukları, romatizmalı ve dışarıda tedavisi daha zor olan tüm hastalıklarda, hücre yenilenmelerinde, kronik yaralarda ozon tedavisi uygulayabiliyoruz” dedi.


Özel Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılında yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) yönetmeliğinin ardından modern tıp ile alternatif tıp birleşerek insanlara şifa kaynağı oluyor. BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT Merkezinde hastaların kanının alınıp ozonla aktive edilerek tekrar vücuda verilmesi işlemi olan Ozon tedavisinde hastadan tek kullanımlık steril vakum bulunan şişeye 100 cc kan alınıp, alınan kana 100 cc ozon ekleniyor ve kan hücreleri olan alyuvar, akyuvar ile reaksiyona girerek hastaya geri veriliyor. Böylece, kan ozon veya normal kanı değil ozonla aktive olarak kana dönüşüyor.

Ozon uygulaması klasik tıbbın yanı sıra tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmakta olan ozon tedavisinin aşamaları hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Özgür Aslan, hiçbir yan etki olmadığına dikkat çekerek herkese uygulanabileceğinin altını çizdi. Aslan; “Ozon atmosferde bulunan bir gaz. Kararsız bir molekül. Oksijen (O2) ve ozon (O3) formunda. Hastalarımıza biz ozon tedavisini jeneratörden saf oksijenden elde ediyoruz. Genellikle %95 oksijen %5 ozon miktarı şeklinde hastalarımıza veriyoruz. Ozon tedavisi uygun gördüğümüz hastalarımız genellikle romatizmal hastalıklar, dışarıda tedavisi daha zor olan tüm hastalılarda, hormon regülasyonlarında, hücre yenilenmelerinde, kronik yaralarda, hormon bozukluklarında geniş portföydeki hastalarda ozon tedavisi uygulayabiliyoruz.

“100 CC KANA 100 CC OZON VERİYORUZ”

Uyguladığımız “majör ozon” tedavisinde hastamıza bir damar yolu açıyoruz. Damar yolu açtıktan sonra 100 cc kanına steril vakumla sitratlı tüpler alıyoruz. Bu 100 cc kanı aldıktan sonra hastanın kondisyonu, hastalığı, fiziki durumu ve kaldırabileceğiz dozda ozonunu cihazımızda ayarladıktan sonra 100 cc kana 100 cc ozon veriyoruz. Kanı ozonla karıştırdıktan sonra kanı hastaya tekrar veriyoruz. Ozonlanmış kanı vücuduna geri vermiş oluyoruz. Bu sırada ozonlanmış 100 cc kan diğer kanı ile karıştıktan sonra etkisini göstermeye başlıyor” diye konuştu.

“OZON MİKTARI HASTADAN HASTAYA DEĞİŞİYOR”

Haftanın iki günü yaklaşık olarak 6 hafta 12 seans önerdiklerini belirten Aslan; “Tüm romatizmal, şeker hastalıklarında, kondisyon düşüklüğünde, halsizlik, yorgunluk hissedenlerde, hormon bozukluklarında hastalarımız 5-6’ıncı seanstan sonra rahatladıklarını ondan sonra kondisyonunun arttığı, ağrılarının geçtiğini hissediyorlar. Hem seans aralığı hem de seansta kullandığımız ozon miktarı hastadan hastaya değişiyor. Dozunu hastanın kondisyonu ve fiziki durumuna göre ayarlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK”

Aslan, ozon tedavisi sonrasında yapılması gerekenler arasında bol su içilmesi gerektiğine dikkat çekerek; “Bu tedavide aslında hastadan çok fazla bir şey beklemiyoruz. Sadece tedavi bitiminde suya dikkat etmesini istiyoruz. Bol su içmesini istiyoruz. Sonrasında hastanın vücudunda kendi hissettiği olayları not etmesini istiyoruz bir sonraki seansa gelirken biz söylemesi için. Başka beklentimiz yok. Geniş spektrumlu bir tedavi, hiçbir yan etkisi yok, hiç bir ilaca ile etkileşmiyor. Her hastaya uygulayabiliyoruz.  Hasta olmayan sporcu insanlara da kondisyon artması için uygulayabiliyoruz. Fiziki kondisyonu artarken şahıs kendini zinde hissediyor. Çok rahat ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“HASTAMA FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN GETİRDİM”

Balıkesir Altınoluk’tan tedavi olmak amacıyla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesine başvuran

Hasta Çetin Özbek’in eşi Azize Nursel Özbek, ozon tedavisini araştırıp fayda sağlayacağını düşünerek geldiklerini ifade etti. Özbek; “Özellikle eşime faydalı olacağını düşündüğüm için hastamı getirdim. Özgür hoca ile görüştüm. Faydası olur mu olmaz mı diye bilgi aldım. Çocuklar ile konuşup internetten araştırdım. Bağışıklık sistemi, damar yolları yıpranmıştı onlar için faydalı olacağını söyledi özgür hocamız, eşim şeker hastası, karar verdim eşimi getirdim. İkinci seansımı yaptırdık. Aşağı yukarı bir buçuk seneye yaklaştık eşim felç geçirdi. Burada fizik tedavimiz uzun sürecek ama ozon tedavisi 12 seans olacak. Hasta yan etkilerinde uyku modu oluyor. İlk seansta uyku moduna girdi. Diğer seanslarda ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Reaksiyonları 3. seanstan sonra göreceğini söyledi özgür hocamız” şeklinde konuştu.