Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇ TEMA FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

GENÇ TEMA FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU
Ağaçlandırma çalışmaların sürdüren Genç TEMA Topluluğu, Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi desteğiyle, gönüllü üyelerinin katılımı ile birlikte Tokmaklar Köyü mevkiindeki ağaçlandırma alanına fidan dikti.


AİBÜ Genç TEMA Topluluğu, Tokmaklar Köyü mevkiindeki gerçekleştirilen organizasyonda, topluluk üyeleri hem doğa gezisi yaptı hem de karaçam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan BAİBÜ Genç TEMA Topluluğu Başkan Yardımcısı İbrahim Çolak, “Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam üreten bir cm toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz. TEMA'nın varoluş nedeni yaşama yani toprağa sahip çıkmak, korumaktır. Ülkemizin erozyonla mücadelesinde yapılan çalışmalar içerisinde fidan dikimlerinin büyük öneme sahip

olduğunun bilincinde olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Ormanların su varlığını koruması, erozyonu önlemesi, beden ve ruh sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkisi vardır” dedi.

Fidanları toprakla buluşturan topluluk üyeleri, ağaç sevgisinin önemli olduğunu, bir ağacın yetişmesinin uzun bir zaman aldığını ve yeşili korumaları bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini ve toprağa dokunmanın ve gönüllü olarak doğaya kattıklarıyla mutlu olduklarını ifade ettiler.