Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OKULLAR DÜZEYİNDE BİR İLK “ENGELSİZ TAMİRHANE”

OKULLAR DÜZEYİNDE BİR İLK “ENGELSİZ TAMİRHANE”
“En büyük engel önyargıdır” gerçeğinden hareketle İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Engelsiz Tamirhane” açıldı.


HABER: Aslı Akış

“Engelsiz Tamirhane” açılışına; Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Aksoy, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, engelli bireyler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bolu Belediyesi ortaklığında akülü arabaların tamiri için hayata geçirilen proje engelsiz yaşamın kapılarını ardına kadar açıp hayatın her alanında ön yargısız şekilde herkesi olduğu gibi kabul ederek, onlara kaliteli bir yaşam olanağı sunacak.

Engelsiz tamirhane açılış programı İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Okul Müdürü Hasan Aksay’ın konuşması ile başladı.

Okul Müdürü Hasan Aksay, okulun sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli yer alacağını teknik ve teknolojik olarak tecrübelerini artıracağını belirterek; “Ülkemizde okullar düzeyinde ilk, kurumlar düzeyinde de ilk beş içerisinde yer alacak tamirhanemizin başlangıcı haziran ayında engelsiz araç sahibi saadettin Topçuoğlu ile bir öğretmenimiz okulumuza gelerek araçlarının tamiratlarında yaşamış oldukları zorlukları, sıkıntıları anlattılar. Biz de bu işi en iyi, en sağlam biz yapabileceğimiz kararını aldık, süratle uygulama safhasına geçerek bu günlere geldik. Bu vesile ile ilimiz belediyesinin de engelsiz vatandaşlarımız ile yapmış olduğu çalışmalardan haberdar olduk, gururlandık. Belediyemiz ile yaptığımız görüşmelerde projenin sonuna kadar destekleneceği tarafımızda söylenince bizim bu projeyi ileriye götürme hırsımız daha da arttı. Okulumuz alan şefleri ile 4 aşamaları plan yaptık” diye konuştu.

Törene katılarak engelli bireyler adına bir konuşma yapan Sadettin Topçuoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti. Kullandıkları engelli araçlarının kendileri için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Topçuoğlu, “Bizler bu araçlara binip evlerimizden çıkınca bizler de normal insanlar gibi hissediyoruz. Bu merkez bu bakımdan bizim için çok önemli. İnşallah bizler için hayırlı ve uğurlu olur” dedi.

“DÜNYADA ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, engelsiz tamirhane projesine destek olacaklarının altını çizerek; “Göreve ilk geldiğimizde Bolu’nun tek aile çay bahçesi itfaiye çay bahçesi idi. Orayı engelli olan arkadaşlarımıza verdik ve Türkiye’de belki de ilk defa engellilerin kendilerinin sahip olduğu ve işlettikleri bir alan oldu. O günden bu yana da çalışmalarımız sürüyor. Müşterek çalışmalarımızda engelli yaşam merkezinim sistemini oturttuk. O belki Türkiye’de veya dünyada örnek bir çalışma olacak.

“DESTEKÇLERİ OLACAĞIZ”

En fazla engelli ve akülü araç isteği var. Onları Türkiye’de yapan bire firma var. Fiyatı belli ama bakım zordu. Devamlı sıkıntı oluyor. Bunların bakımını Bolu’da yaptıramıyoruz. Okul müdürümüzün ekibi ile beraber böyle bir çalışmaya girmiş olması bizi müthiş gururlandırdı. Nerede engel nerede sıkıntı var bunların tamamını biz belirtiyorlar bizde çözmeye çalışıyoruz. Eksiklerimiz yok mu? Birçok eksiğimiz var hep beraber Bolu’yu yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çok çalışıyoruz.  Önümüzdeki süreç içerisinde eğer okulumuz böyle bir çalışmaya giriyorsa biz canı gönülden onların destekçisi ve yanında olacağız. Bu ülkede yaşıyorsak bolumuz özel bir coğrafya bu özel coğrafyada yaşayan bütün fertler burada yaşadıkları için bunun mutluluğuna erecekler. Biz ömür boyu mutlu olabilecekleri bir şehri oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNSAN, İNSAN OLMASI İTİBARİYLE VARLIKLARIN EN DEĞERLİSİDİR”

Bolu Valisi Aydın Baruş, 3 Aralık 2018 tarihinde kutlanan Dünya Engelliler gününden önce böyle bir çalışmanın yapılmış olmasının ilimize daha çok anlam kazandırdığını ifade ederek; “Öncelikle engelsiz tamirhanesini düşünce olarak hayata geçirmeye çalışan, onların yaşam kalitesini artırma yönünde ciddi katkılar sağlayacak bu tamirhanenin hayırlı olmasının temenni ediyorum. İnşallah burada hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz engelsiz kardeşlerimizin araçları ile ilgili problemlerini çözecekler, tamirlerini yapacaklar ve hayatlarına kaldığı yerden devam etmelerini sağlayacaklar.

“ÖNEMLİ OLAN YÜREK SAHİBİ OLMAKTIR”

İnsan, insan olması itibariyle varlıkların en değerlisidir. Hayatta bazen başımıza istemediğimiz olaylar gelebiliyor. Bazen fiziki anlamda vücudumuz zarar görebiliyor, bazen ruhi anlamda bazı sıkıntıları yaşayabiliyoruz. Bu her insanın başına gelebilecek bir olay. Bunu çok doğal karşılamamız lazım. Önemli olan yürek sahibi olmaktır. Ne mutlu yüreği sağlam olanlara ve buradaki kardeşlerimizin hepsinin sağlam olduğunu, vatanını milletini seven insanlar olduğunu gururla görüyoruz. Gözlerinden onu anlıyoruz. Biz ancak toplumun her kesimi ile el ele yürürsek ileride başarılara ulaşabiliriz, ülkemizi nesillerimizin gurur duyacağı bir seviyeye getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelli bir birey tarafından Okulu Müdürüne hediye takdim edildi. Ardından müzik dinletisi yapıldı. Dinleti sonrasında protokol üyeleri tarafından Engelsiz Tamirhanenin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrasında okul müdürü tamirhane içerisinde Vali Aydın Baruş ve Başkan Yılmaz’a akülü araçlar hakkında bilgiler verdi. Etkinlik ikramların sunumu ile sona erdi.