Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BU TEDAVİ YÖNTEMİ İLE HAYATA YENİDEN TUTUNUN

BU TEDAVİ YÖNTEMİ İLE HAYATA YENİDEN TUTUNUN
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Özgür Aslan; BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan mezoterapi tekniği ile migren tedavisinin nasıl uygulandığını anlattı. Aslan; “Hastalara tedaviyi 3 seans şeklinde uyguluyoruz. İlk seanstan bir hafta 10 gün sonra ikinci seans ondan bir ay sonra üçüncü seans yapıyoruz. Bu seansın sonrasında hastalarımız genellikle %90’ın üzerinde bir başarı ile atak sıklıkları çok azalıyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi ve kusma gibi rahatsızlıklar ile kendini belli eden migren, kişilerin gündelik yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Migren şikâyeti ile GETAT (Geleneksel ve tamamlayıcı tıp) ünitesine başvuran hastalara, bitkisel veya farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda özel iğneler ve özel teknikler ile ortalama 5-6 saniye süren işlem uygulanıyor. Tek başına tedavi edici değil ama tedaviyi destekleyici bir yöntem olan Mezoterapi sonunda ise hasta normal hayatına devam ediyor.

“% 90 ÜZERİNDE BİR BAŞARI”

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Uzm. Dr. Özgür Aslan; migren tedavisinde % 90 üzerinde başarı ile atak sıklıklarının azaldığına dikkat çekerek; “Hastalarımıza Migren tedavisi amaçlı Mezoterapi yapıyoruz. Piyasada satılan normal ilaçlarımızdan kendi hazırladığımız formülle Mezoterapi tekniği ile migren hastalarında atakların azalması, atakların vasfının değişmesi için yapıyoruz. Hastalara tedaviyi 3 seans şeklinde uyguluyoruz. İlk seanstan bir hafta 10 gün sonra ikinci seans ondan bir ay sonra üçüncü seans yapıyoruz. Bu seansın sonrasında hastalarımız genellikle %90’ın üzerinde bir başarı ile atak sıklıkları çok azalıyor. Haftada 2-3 atak yaşayan hastanın ayda, 3-4 ayda bir atağı oluyor. Daha öncesinde serum ya da iğne ile birkaç günde toparlanan hasta basit bir ağrı kesici ile normal hayatına devam eder hale geliyor” şeklinde konuştu. 

“HAYAT STANDARTINI ARTTIRIYORUZ”

Migren hastalığının hayat standartlarını düşürdüğünü ifade eden Aslan; “Uygulamamız çok basit ayrıca yaş aralığımız yok. Baş ağrısı çok geniş bir hasta portföyünde var. Migren hastalığından dolayı iş güç kaybı, sosyal ortamlarda bulunamama ve genellikle kendi bakımını bile ihmal etme durumları olan hastalarımız var. Bu hastaların hayat standartları çok fazla düşüyor. Biz bu tedaviyi yaparak hastaların hayat standartını arttırıyoruz. İş güç kaybını engelliyoruz. Hayatlarına normal devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BU TEDAVİYİ ÖĞRENDİM BAŞVURDUM”

Migren rahatsızlığı sebebiyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Havva Yılmaz; “Migren ağrısı şikayeti ile başvuru yaptım. Çok şiddetli migrenim vardı. Her türlü tedaviyi gördüm ama maalesef geçmedi. Bu tedaviyi öğrendim ve onun içinde doktorumuza başvurdum. Tedaviye başlayalı 10 gün oldu. Bu ikinci seansım. Bir kez tuttu migrenim. İnşallah geçer diye düşünüyorum” diye konuştu.