Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül
Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama mesajı:

Cumhuriyetimiz, milyonlarca şehidimizin kanları ile yazdıkları bir destan, yüzlerce yıl çeşitli badireler atlatmış Türk Milleti'nin var olma gayretinin eseridir. Cumhuriyet olmaz diyeni başaran, milli mücadeleden zafere giden, Anadolu'nun emperyalizme söylenmiş sözüdür. 

Cumhuriyet "Ya istiklal, Ya ölüm" diyen Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal'le Sakarya'daki duruşu, Kocatepe'de şahlanışı ve Ege'de düşmanı boğuşudur. 29 Ekim 1923 köleliğe karşı kahramanlığın, teslimiyetçiliğe karşı milliyetçiliğin, zillete karşı hürriyetin zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa eden ruh binlerce yıllık tarihi değerlerimizin ve esaret nedir bilmeyen ceddimizin yedi düvelle kavgasıdır. Hiç şüphesiz ki bu ruh Türk Milliyetçiliğinin ta kendisidir.

 Bugün yine, milletimiz tarihin gerisine doğru çekilme, kazanımlarını ve hürriyetini kaybetme tehdidi altındadır. Bir yanda bölünme sevdalıları diğer yanda devleti ele geçirmeye çalışan yapılar işbirliği halinde varlığımızı hedef almaktadır. Tıp ki Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bir takım sözde aydın bu vesveselere tellallık yapmaktadır. 

Dış siyasette de durum bundan farksız değildir. Zira Türk Devleti'ni kuşatmak için bölgedeki Türkmen nüfusu hedef alınmakta, sınırlarımız saldırılara savunmasız bırakılmaya çalışılmaktadır. Anadolu ve Türk Milleti tekrardan kendini şaha kaldıracak, kutlu bir mücadeleye sevk edecek ve zaferle taçlandıracak kutlu iradeyi beklemektedir. 

Ülkücüler tarihi bağımsızlık irademizi taşıyan ve milletini Ergenekon'dan çıkartan, İstanbul'un surlarında bayraklaştıran, Milli Mücadeleyle hürriyete uzanan o kutlu ruhu yaşayan ve yaşatanlardır. 

Ocak, bu ruh ve iradenin gelecek nesillere nakşedilmesini vazife edinen kutlu yuvalarımızdır. Ülkü Ocakları olarak bu şiar dairesinde faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki Ülkücü Türk Gençliği yarınlarımızın yegane teminatı ve geleceğimizin inşacısıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmış olan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve dua ile anarken, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. 

Bir kez daha Cumhuriyetimizin kazanımlarını canımız pahasına müdafaa edeceğimize, vatanımız ve milletimiz uğruna gerekirse canımızı vermekten sakınmayacağımıza ve ömrümüzü büyük Türk Milleti'nin mücadelesine adayacağımıza şeref sözü veriyorum. 

Bu söz namusumuz, bu uğurdaki gayret ve çabamız ise onurumuzdur. Büyük Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

 

"Ne Mutlu Türk'üm Diyene!"